Pohteen digitaalinen sote-keskus avattu – nopeasti lääkärille tai hoitajalle

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen digitaalinen sote-keskus on avattu Pohteen verkkosivuille. Digitaalinen sote-keskus palvelee aluksi Alavieskan, Haapajärven, Nivalan, Pyhäjärven, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaita. Palvelu on avoinna arkisin kello 7-21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä kello 8-18.

Digitaalinen sote-keskus löytyy Pohteen verkkosivuilta ja siellä voi asioida seuraavasti:

  1. Avaa Digitaalinen sote-keskus klikkaamalla sivun alalaidassa olevaa chat-keskusteluikkunaa ja valitse chat-vastaanotto.
  2. Tunnistaudu palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  3. Kerro hoitajalle tilanteestasi chatissa. Saat hoito-ohjeet tai sinut ohjataan tarvittaessa hoitajan tai lääkärin videovastaanotolle.

Vastaanotolla voi hoitaa oireita ja vaivoja, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimista. Digitaalisesta sote-keskuksesta tehdään hoidontarpeen arvioinnin sekä se tarjoaa sairaanhoitajan sekä lääkärin etävastaanottoja.

Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee myös Omaolon kautta tekemällä ensin oirearvion, joka antaa oireisiin sopivan arvion hoidon tarpeesta. Oirearvio yhdistää asiakkaan tarvittaessa ammattilaiselle tai ajanvaraukseen, ja heillä on käytössään Omaolossa tehty oirearviointi. Digitaalisen sote-keskuksessa voi asioida myös huollettavan alle 10-vuotiaan lapsen tai yli 18-vuotiaan läheisen puolesta, mikäli valtuudet puolesta asiointiin on myönnetty Suomi.fi-palvelussa.

Digitaalisen sote-keskuksen lääkärikäynnit kerryttävät kolmen vuosittaisen maksullisen käynnin määrää. Asiakasmaksu on 15 % pienempi kuin perinteisessä sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Asiakasmaksuja ei peritä hoitajakäynneistä eikä alle 18-vuotiailta.

Lisätietoja ja digitaalisen sote-keskuksen löydät täältä: pohde.fi/digitaalinen-sote-keskus/

Digitaalinen sote-keskus on osa hyvinvointialueen uutta järjestämissuunnitelmaa, ja se otetaan käyttöön osana sotepalvelujen uudistamista. Palvelu laajenee koko Pohjois-Pohjanmaalle asteittain vuoteen 2025 mennessä.

Yhteyshenkilöt

Katja Rääpysjärvi

katja.raapysjarvi@pohde.fi

Palvelualuejohtaja, digitaalinen sotekeskus, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue