Pohteen hyvinvoinnin parantamisen ideakilpailu tuotti satoja ratkaisuehdotuksia

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde järjesti kesällä hyvinvoinnin parantamisen ideakilpailun. Kilpailu oli auki 16.6.-31.8.2023.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjesti hyvinvoinnin parantamisen ideakilpailun. Asukkaat, ammattilaiset, järjestöt, seurakunnat, yritykset ja muut toimijat lähettivät kilpailuun 249 ratkaisuehdotusta. Pyysimme kilpailussa ratkaisuehdotuksia yksinäisyyden ja rahahuolien vähentämiseen sekä mielenterveyden paranemiseen.

Pohde on nyt luokitellut ehdotukset. Moni ratkaisuehdotus sisälsi käytännössä useamman erillisen idean. Kun nämä ideat tunnistettiin ja laskettiin yhteen, tuloksena on yhteensä 435 ideaa. Niistä asukkaiden jättämiä ideoita oli 283 kappaletta. Ammattilaisen, järjestöjen, seurakunnan, yritysten tai muiden ideoita oli 152 kappaletta.

Ratkaisuideoiden aiheet jakautuivat seuraavasti:

  • Yksinäisyyden vähentäminen: 111 ideaa
  • Mielenterveyden parantaminen: 91 ideaa
  • Rahahuolien vähentäminen: 92 ideaa
  • Kaikkia koskevat: 81 ideaa
  • Kahden eri aiheen yhdistelmiä: 60 ideaa

Seuraavassa vaiheessa Pohde arvioi alkuperäiset 249 ratkaisuehdotusta kuuden kriteerin avulla. Pohteen hyvinvoinnin edistämisen yhteistyöryhmä Hyry tekee esityksen palkittavista ratkaisuista, ja Pohteen yhdyspintalautakunta tekee lopulliset palkitsemispäätökset. Sekä asukkaiden että muiden toimijoiden ratkaisuista valitaan 3-5 voittajaa, jotka palkitaan 100-2000 euron summalla. Voittajat valitaan marras-joulukuussa 2023.

Lisätietoja:
Sanna Salmela, hyvinvoinnin edistämisen päällikkö
sanna.salmela(a)pohde.fi
040 5890 132