Digitaaliset palvelut

Palvelun sisältö

Digitaalisen eli sähköisen palvelun avulla voit asioida sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan kanssa tai varata ajan tietyille käynneille.

Digitaalisen palvelun sisältö vaihtelee kunnittain. Tutustu oman kuntasi digitaalisiin neuvonnan ja asioinnin palveluihin kuntakohtaisista tiedoista.

Yhteystiedot

Digitaaliset palvelut

Digitaalinen sote-keskus, hoitaja-chat ja videovastaanotto

Avoinna arkisin
Ma

7-21

Ti

7-21

Ke

7-21

To

7-21

Pe

7-21

Avoinna viikonloppuisin ja arkipyhinä
La

8-18

Su

8-18

Poikkeusaukioloajat
1.5.2024
Avoinna kello 8-18

vappu

9.5.2024
Avoinna kello 8-18

helatorstai

Digitaalinen sote-keskus on terveyskeskuksesi verkossa. Keskustele hoitajan kanssa chatissa ilman ajanvarausta. Voit saada ajan myös lääkärin tai muun ammattilaisen videovastaanotolle. Palvelut voivat vaihdella eri paikkakunnilla. Digitaalisessa sote-keskuksessa voit asioida myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Digitaaliset palvelut

Etäelintapaohjaus

Avoinna
Ma

8-18

Ti

8-18

Ke

8-18

To

8-18

Pe

8-18

Elintapaohjausta annetaan etänä digitaalisessa sote-keskuksessa. Voit osallistua ohjaukseen esimerkiksi kotoa.
Elintapaohjaus on maksutonta. Elintapaohjausta tehdään yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen, kuntien ja järjestöjen kanssa.

1. Aloita elintapaohjaus tekemällä terveystarkastus Omaolo.fi-sivulla ja lähetä se eteenpäin Omaolon ohjeiden mukaan. Tämän jälkeen varaa aika Omaolossa elintapaohjaajalle.
2. Saat elintapaohjausta digitaalisen sote-keskuksen videovastaanotolla. Valitsette yhdessä ammattilaisen kanssa sinulle sopivan tavan saada elintapaohjausta. Niitä ovat esimerkiksi yksilöohjaus, elintaparyhmät, liikuntaneuvonta tai itsehoitovalmennukset. Digitaalisen sote-keskuksen löydät Pohteen verkkosivun oikeasta alalaidasta.

Digitaaliset palvelut

NordLab sähköinen ajanvaraus

Varaa aika laboratorioon Nordlabin sähköisen ajanvarauksen kautta.

Digitaaliset palvelut

Omakanta

Omakanta on verkkopalvelu, josta näet omat terveystietosi sekä laboratoriotulokset ja röntgentulokset. Omakannassa näet myös reseptisi ja voit pyytää reseptin uusintaa.

Digitaaliset palvelut

Omaolo

Avoinna

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Testaa Omaolossa, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa. Omaolo-palvelusta saat ohjeet, miten sinun tulee toimia.

Digitaaliset palvelut

Pyydä apua

Tarvitsetko tukea lapsiperheen arkeen? Haluatko kysyä neuvoa, mutta et tiedä, minne ottaa yhteyttä? Pyydä apua täyttämällä lomake. Sosiaalialan ammattilainen soittaa sinulle kolmen arkipäivän kuluessa. Hän auttaa sinua löytämään oikean avun.

Digitaaliset palvelut

Sähköisten valtuuksien luonti puolesta asiointiin verkossa tai apteekeissa

Luo Suomi.fi-valtuus henkilön puolesta tai yrityksen puolesta asiointiin tai apteekissa asiointiin Suomi.fi-verkkopalvelussa.