Elintapaohjaus

Palvelun sisältö

Elintapaohjauksen avulla voit parantaa hyvinvointiasi ja muuttaa esimerkiksi nukkumiseen, ruokaan tai liikkumiseen liittyviä tapoja.

Saat tukea ja rohkaisua elintapojen muutokseen. Samalla ehkäiset elintapasairauksien syntymistä tai saat apua jo olemassa olevan sairauden hoitoon.

Elintapaohjaus sopii jokaiselle, joka haluaa parantaa omaa hyvinvointiaan. Erityisesti se on suunnattu henkilöille, joilla on riski sairastua esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksiin tai sydän- ja verisuonitauteihin. Riskejä ovat esimerkiksi ylipaino, unettomuus tai epäterveelliset elintavat. Ohjaus sopii myös heille, joilla sairaus on jo todettu.

Ohjaus on yksilöllistä ja se lähtee sinun tarpeistasi. Elintapaohjaus on maksutonta. Ohjausta tehdään yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen, kuntien ja järjestöjen kanssa.

Voit saada elintapaohjausta esimerkiksi omasta hyvinvointikeskuksestasi tai etänä digitaalisesta sotekeskuksesta. Etänä annettava elintapaohjaus on tarkoitettu 18–65-vuotiaille henkilöille. Elintapaohjausta ei vielä ole tarjolla kaikissa kunnissa.

Toimi näin

Numero 1.

Ota yhteyttä ja sovi aika

Valitse oma asuinkuntasi ja ota yhteyttä alueen elintapaohjaajaan.

Numero 2.

Elintapaohjaus etänä

Jos asuinkunnassasi on tarjolla elintapaohjausta etänä, tee terveystarkastus Omaolossa ja lähetä se eteenpäin.

Varaa tämän jälkeen aika elintapaohjaajalle Omaolon ohjeiden mukaan.

OmaOlo terveystarkastus

Yhteystiedot

Palvelua ei ole tarjolla tällä alueella.