Elintapaohjaus

Palvelun sisältö

Elintapaohjauksen avulla voit parantaa hyvinvointiasi ja muuttaa esimerkiksi nukkumiseen, ruokaan tai liikkumiseen liittyviä tapoja.

Saat tukea ja rohkaisua elintapojen muutokseen. Samalla ehkäiset elintapasairauksien syntymistä tai saat apua jo olemassa olevan sairauden hoitoon.

Elintapaohjaus sopii jokaiselle, joka haluaa parantaa omaa hyvinvointiaan. Erityisesti se on suunnattu henkilöille, joilla on riski sairastua esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksiin tai sydän- ja verisuonitauteihin. Riskejä ovat esimerkiksi ylipaino, unettomuus tai epäterveelliset elintavat. Ohjaus sopii myös heille, joilla sairaus on jo todettu.

Ohjaus on yksilöllistä ja se lähtee sinun tarpeistasi. Elintapaohjaus on maksutonta. Ohjausta tehdään yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen, kuntien ja järjestöjen kanssa.

Voit saada elintapaohjausta esimerkiksi omasta hyvinvointikeskuksestasi tai etänä digitaalisesta sotekeskuksesta. Etänä annettava elintapaohjaus on tarkoitettu 18–65-vuotiaille henkilöille. Elintapaohjausta ei vielä ole tarjolla kaikissa kunnissa.

Toimi näin

Numero 1.

Ota yhteyttä ja sovi aika

Valitse oma asuinkuntasi ja ota yhteyttä alueen elintapaohjaajaan.

Numero 2.

Elintapaohjaus etänä

Jos asuinkunnassasi on tarjolla elintapaohjausta etänä, tee terveystarkastus Omaolossa ja lähetä se eteenpäin.

Varaa tämän jälkeen aika elintapaohjaajalle Omaolon ohjeiden mukaan.

OmaOlo terveystarkastus

Yhteystiedot

Palvelunumerot
Etäelintapaohjaaja
Palvelunumero
050 438 6483
Puhelinaika
To

12-13

Poikkeusaukioloajat

Voit olla yhteydessä elintapaohjaajaamme, jos sinulla on kysyttävää elintapaohjaukseen liittyen. Etänä annettavaa elintapaohjausta tarjotaan rajatulla alueella.

Digitaaliset palvelut

Etäelintapaohjaus

Avoinna
Ma

8-18

Ti

8-18

Ke

8-18

To

8-18

Pe

8-18

Elintapaohjausta annetaan etänä digitaalisessa sote-keskuksessa. Voit osallistua ohjaukseen esimerkiksi kotoa.
Elintapaohjaus on maksutonta. Elintapaohjausta tehdään yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen, kuntien ja järjestöjen kanssa.

1. Aloita elintapaohjaus tekemällä terveystarkastus Omaolo.fi-sivulla ja lähetä se eteenpäin Omaolon ohjeiden mukaan.
2. Saat elintapaohjausta digitaalisen sote-keskuksen videovastaanotolla. Valitsette yhdessä ammattilaisen kanssa sinulle sopivan tavan saada elintapaohjausta. Niitä ovat esimerkiksi yksilöohjaus, elintaparyhmät, liikuntaneuvonta tai itsehoitovalmennukset. Digitaalisen sote-keskuksen löydät Pohteen verkkosivun oikeasta alalaidasta.