Hoitotarvikejakelu

Palvelun sisältö

Hoitotarvikejakelu on tarkoitettu pitkäaikaista sairautta sairastaville ja avohoidossa oleville potilaille. Voit saada kotona toteutettavaan pitkäaikaisen sairauden hoitoon muun muassa diabetes-, haavanhoito-, avanne-, katetri- ja dialyysitarvikkeita. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt. Kotikäyttöön tarkoitettujen hoitotarvikkeiden jakelu perustuu yksilölliseen tarpeeseen. Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Toimi näin

Voit saada maksutta hoitotarvikkeita hoitavan lääkärin tai hoitajan selvityksen ja kirjallisen määräyksen perusteella. Ehtona on, että hoitotarvikkeiden ja -välineiden tarpeen arvioidaan olevan pitkäaikainen ja kestävän vähintään kolme kuukautta. Ulkopaikkakuntalaisille hankitaan tarvittaessa maksusitoumus asiakkaan kotikunnasta. Hoitotarvikkeet ovat maksuttomia. Hoitotarvikkeista vastaavat hoitajat opastavat ja neuvovat käyttöön liittyvissä asioissa.

Näet asuinkuntasi yhteystiedot valitsemalla alta alueen.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Hoitotarvikejakelu, Raahe

Pyhäjoen, Siikajoen ja Raahen yhteinen hoitotarvikejakelu toimii Raahen sairaalassa, josta tilaukset ja jakelu hoidetaan kaikkien kolmen kunnan alueelle.

Asiakkaat tilaavat hoitotarvikkeensa sähköpostilla osoitteesta hoitotarvikeraahe@pohde.fi tai puhelimella 044 439 3751 (tiistai ja torstai kello 12-15).
Jos tarvitset diabetesvälineitä, diabetesvälinejakelu toimii Raahen sairaalassa diabetespoliklinikan 2. kerroksessa (Rantakatu 4) ilman ajanvarausta maanantaisin kello 14-16. Voit tilata diabetesvälineet myös hoitotarvikejakelun kautta, mikäli sopimus on tehty diabeteshoitajan kanssa.

Hoitotarvikkeiden noutaminen

Tilatut hoitotarvikkeet voi hakea Raahen sairaalan noutolokerikosta, pääaula (ovi S1) maanantai-tiistai kello 6-20, keskiviikko kello 6-21 ja torstai-sunnuntai kello 6-20 välisenä aikana.

Vihannista, Pyhäjoelta, Siikajoelta ja Ruukista tuotteet noudetaan terveysasemien aukioloaikana. Raahen alueella on yksi noutolokerikkoyksikkö. Asiakas saa ilmoituksen tekstiviestillä, kun hoitotarvikkeet ovat noudettavissa noutolokerikosta. Hoitotarvikkeet saapuvat noutolokerikkoon noin viikon kuluessa tilauksesta.

Noutamattomat tuotteet ja tuotteiden palautus

Noutamatta jätetyt tuotteet palautuvat automaattisesti viikon kuluttua hoitotarvikejakeluun. Käyttämättömät tuotteet voi palauttaa hoitotarvikejakeluun erikseen sovitusti. Palautuksesta on tehtävä ilmoitus Raahen hoitotarvikejakeluun sähköpostitse tai puhelimitse ennen palautusta.

Palvelunumerot
Hoitotarvikejakelu, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki, puhelinnumero
Palvelunumero
044 439 3751
Puhelinaika
Ti

12-15

To

12-15

Tästä numerosta voit tilata hoitotarvikkeita.

Digitaaliset palvelut

Palvelusetelipäätökset, maksusitoumuspäätökset sekä hoitotarvikkeiden tilaaminen Palse.fi-sivustolla

Jos sinulle on myönnetty palveluseteli, maksusitoumus tai apuväline, tai hoitotarvikejakelustasi vastaava taho on mahdollistanut hoitotarvikkeiden tilaamisen palse.fi-sivustolla kautta, aloita asiointi kirjautumalla sisään palse.fi-sivustolle.

Palse.fi-sivustolla pääset tarkastelemaan sinulle myönnettyjä palveluseteli-, hoitotarvikejakelu-, apuväline-, ja maksusitoumuspäätöksiä, sekä palveluntuottajan kirjaamia toteutuneita tapahtumia.