Ikäihmisten palveluasuminen ja ympärivuorokautinen palveluasuminen

Palvelun sisältö

Palvelutalossa voit asua itsenäisesti omassa asunnossa, jonne voi tarvittaessa saada erilaisia palveluja, esimerkiksi aterioita ja muita kotiin annettavia palveluja.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen tarkoittaa asumista palvelukodissa, jossa saat ympärivuorokautisen hoidon ja huolenpidon. Asuminen on kodinomaista. Jokaisella asukkaalla on vuokrasuhde omaan huoneeseen, jonka voi kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Asukkailla on käytettävissä yhteisiä tiloja. Asumiseen sisältyy hoiva ja huolenpito asiakkaan toimintakykyä kuntouttavalla työotteella, ateriat, siivous, pyykkihuolto ja kulttuurinen toiminta.

Ikäihmisten ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät enää voi asua turvallisesti kotonaan kotiin annettavien palveluiden ja tukitoimien turvin esimerkiksi muistisairauden vuoksi. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden, toisin kuin tavallisessa palveluasumisessa. Jokaisella asukkaalla on oma hoitaja, joka vastaa yksilöllisestä hoidon suunnittelusta ja yhteydenpidosta omaisiin. Ympärivuorokautinen palveluasuminen on elämän loppuvaiheen koti.

Toimi näin

Ota yhteyttä oman paikkakuntasi ikäihmisten palveluohjaukseen tai ikäneuvolaan. Sieltä saat lisätietoja ja käytännön ohjeita.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Palveluasuminen ja ympärivuorokautinen palveluasuminen, Vaala

Tehostettua asumispalvelua järjestetään asumispalveluyksiköissä. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Asumisen lisäksi palveluihin liittyvät kiinteästi hoiva-, hoito- ja ateriapalvelut hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti. Asumispalveluissa tavoitteena ovat esteettömät, turvalliset ja viihtyisät asumis- ja hoitoympäristöt sekä mielekäs arki.

Toimi näin

Asumispalvelupaikkaa haetaan ensisijaisesti Omahoitopalvelun kautta. Asumispalveluhakemukset käsitellään kuukausittain SAP (selvitys, arvio, palveluohjaus) -työryhmässä. Päätöksen asumispalvelupaikan myöntämisestä tekee vanhuspalvelujohtaja.

Palvelupaikka
Takatien palvelukoti, Vaala
Osoite
Takatie 2,
91700 Vaala

Takatien tehostettu palveluasuminen tarkoittaa asumista palvelukodissa, jossa saat ympärivuorokautisen hoidon ja huolenpidon. Tämä asumismuoto on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät pärjää kotona turvallisesti kotiin annettavien palveluiden ja tukitoimien turvin. Asuminen on yhteisöllistä. Jokaisella on oma asunto, johon kuuluu huone ja pesuhuone/wc. Ruokasali ja aulat ovat yhteisiä tiloja. Yhteisiä tiloja voi vapaasti käyttää. Lisäksi yhteisiin tiloihin kuuluu sauna ja pesutilat. Henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri. Muuttaessa uudelle asukkaalle nimetään omahoitaja. Käytössämme on RAI toimintakyky mittari ja asukkaille laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma

Palvelunumerot
Takatien ympärivuorokautinen palvelukoti, Vaala, puhelinnumero
Sairaanhoitaja, arkisin
050 310 7381
Vastuuyksikköpäällikkö, arkisin
050 443 6102
Puhelinaika
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

La

8-16

Su

8-16

Takatien ympärivuorokautinen palvelutalo sijaitsee Vaalassa, Saharannassa.

Palvelunumerot
Ylikiimingin Ympärivuorokautinen palveluasumisyksikkö Päivöläkoti
Päivöläkoti, Hoitajat
044 497 0761
Muistola, Hoitajat
044 497 0767
Palveluesimies
044 497 0770

Voit soittaa, jos sinulla on kysyttävää läheisesi voinnista tai hoidosta.

Lomakkeet
Ikäihmisten palvelujen hakemus

Tällä lomakkeella voit hakea seuraavia palveluja:

  • asunnon muutostyöt,
  • tukipalvelut: ateriapalvelu, vaatehuoltopalvelu, siivouspalvelu, asiointi- ja kylvetyspalvelu,
  • turvapalvelut: turvapuhelin ja muut kodin turvahälytyslaitteet,
  • kotihoito ja kotisairaanhoito,
  • liikkumista tukeva palvelu,
  • omaishoidon tuki,
  • asumispalvelu,
  • perhehoito,
  • päivätoiminta,
  • arviointi- tai kuntoutusjakso.

PALAUTA LOMAKE oman alueesi ikäihmisten palveluohjaukseen, ikäneuvolaan tai alueesi terveyskeskukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista.