Kotisairaalapalvelut

Palvelun sisältö

Kotisairaalapalvelu on vaihtoehto sinulle, kun hoitoasi ei ole välttämätöntä toteuttaa sairaalassa ja kun tarvitset lyhytaikaista tai määräaikaista sairaalahoitoa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella kotisairaala tarjoaa kotona toteutettavaa sairaalatasoista hoitoa, joka on vaihtoehto osastohoidolle. Kotisairaalahoitoa toteutetaan kotonasi tai muussa asuinpaikassa, kuten palveluasumisessa tai vanhainkodissa. Kotisairaalahoitoon kuuluu yleensä se, että hoitohenkilökunta käy kotona ja sinä käyt tarvittaessa sairaalassa, suunnitelman ja tilanteen mukaan. Kotisairaalahoitoa ovat esimerkiksi kotihoitoon soveltuva erikoissairaanhoito ja saattohoito.

Hoitava lääkäri suunnittelee hoidon. Kotisairaalahoitoon tarvitaan sinun suostumuksesi. Voit saada kotisairaalahoitoa, jos vointisi sallii sen. Lisäksi hoitotoimenpiteiden pitää olla sellaisia, että ne voidaan tehdä myös kotona. Kotisairaalahoidossa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Etsitkö tätä palvelua?

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Kotisairaalapalvelut, Haapavesi

Kotisairaala toimii kaikkina päivinä vuorokauden ympäri.

Potilaat asioivat ensisijaisesti kotisairaalan tiloissa (arvionti- ja kuntoutusyksikön yhteydessä, huoneet nro 7-8). Sisäänkäynti ulko-ovesta nro 9.

Hoito tuodaan kotiin, mikäli hoitokäynti kotisairaalassa ei onnistu.

Palvelunumerot
Kotisairaala Haapavesi, Pyhäntä
Palvelunumero
044 759 1405
Palvelunumero
044 759 1019
Puhelinaika

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Kotisairaalan tarkoituksena on antaa sairaalatasoista hoitoa ilman, että joudut olemaan sairaalassa. Sinut hoidetaan kotisairaalan tiloissa, jos liikkumisesi onnistuu. Jos liikkumisesi on hankalaa, tulee kotisairaala kotiisi.

Kotisairaalan asiakkaaksi tullaan lääkärin lähetteellä joko osastohoidosta tai päivystyksestä. Kotisairaalahoito edellyttää aina suostumuksesi.

Esimerkkejä kotisairaalan antamista hoidoista:

  • suonensisäisin antibiootein hoidettava infektio
  • leikkauksen jälkeinen lyhytaikainen haavanhoito
  • kivunhoito
  • palliatiivinen hoito ja saattohoito
  • erilaiset neste- ja lääkeinfuusiot

Kotisairaalan tilat sijaitsevat Haapaveden terveyskeskuksessa arviointi- ja kuntoutusyksikön yhteydessä. Sisäänkäynti ulko-ovesta nro 9.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotisairaalatoiminta on kaikenikäisille tarkoitettua määräaikaista sairaalatasoisen hoidon viemistä asiakkaan kotiin ja hoito on lääketieteellisesti perusteltua.