Kotisairaalapalvelut

Palvelun sisältö

Kotisairaalapalvelu on vaihtoehto sinulle, kun hoitoasi ei ole välttämätöntä toteuttaa sairaalassa ja kun tarvitset lyhytaikaista tai määräaikaista sairaalahoitoa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella kotisairaala tarjoaa kotona toteutettavaa sairaalatasoista hoitoa, joka on vaihtoehto osastohoidolle. Kotisairaalahoitoa toteutetaan kotonasi tai muussa asuinpaikassa, kuten palveluasumisessa tai vanhainkodissa. Kotisairaalahoitoon kuuluu yleensä se, että hoitohenkilökunta käy kotona ja sinä käyt tarvittaessa sairaalassa, suunnitelman ja tilanteen mukaan. Kotisairaalahoitoa ovat esimerkiksi kotihoitoon soveltuva erikoissairaanhoito ja saattohoito.

Hoitava lääkäri suunnittelee hoidon. Kotisairaalahoitoon tarvitaan sinun suostumuksesi. Voit saada kotisairaalahoitoa, jos vointisi sallii sen. Lisäksi hoitotoimenpiteiden pitää olla sellaisia, että ne voidaan tehdä myös kotona. Kotisairaalahoidossa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Etsitkö tätä palvelua?

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Kotisairaala, Kalajoki
Osoite
Tohtorintie 4,
85100 KALAJOKI

C-siiven päätyovi.
Avoinna
Ma

7.30-21

Ti

7.30-21

Ke

7.30-21

To

7.30-21

Pe

7.30-21

La

7.30-21

Su

7.30-21

Kotisairaala mahdollistaa sairaalatasoisen hoidon asiakkaan kotona tai kodinomaisissa oloissa. Asiakkaan voinnin mukaan, voidaan hoito toteuttaa myös kotisairaalan toimistolla

Esimerkkejä vaativasta kotisairaanhoidosta: suonensisäisin antibiootein hoidettava infektio, leikkauksen jälkeinen vaativa haavanhoito, lääkehoidon tehostaminen, kivunhoito, palliatiivinen- ja saattohoito.

Sisäänkäynti kotisairaalaan on vuodeosaston C-siiven päätyovesta.

Palvelunumerot
Kotisairaala, Kalajoki
Palvelunumero
040 358 7210
Puhelinaika
Ma

7.30-21

Ti

7.30-21

Ke

7.30-21

To

7.30-21

Pe

7.30-21

La

7.30-21

Su

7.30-21

Kotisairaalan tarkoituksena on antaa sairaalatasoista hoitoa ilman, että joudut olemaan sairaalassa. Sinut hoidetaan kotisairaalan tiloissa, jos sinun on mahdollista tulla paikalle. Jos liikkumisesi on hankalaa, tulee kotisairaala kotiisi.

Kotisairaalan tilat sijaitsevat Kalajoen terveyskeskuksessa. Sisäänkäynti Tohtorintien puolelta, vuodeosaston C-siiven ovesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotisairaalatoiminta on kaikenikäisille tarkoitettua määräaikaista sairaalatasoisen hoidon viemistä asiakkaan kotiin ja hoito on lääketieteellisesti perusteltua.