Kotisairaalapalvelut

Palvelun sisältö

Kotisairaalapalvelu on vaihtoehto sinulle, kun hoitoasi ei ole välttämätöntä toteuttaa sairaalassa ja kun tarvitset lyhytaikaista tai määräaikaista sairaalahoitoa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella kotisairaala tarjoaa kotona toteutettavaa sairaalatasoista hoitoa, joka on vaihtoehto osastohoidolle. Kotisairaalahoitoa toteutetaan kotonasi tai muussa asuinpaikassa, kuten palveluasumisessa tai vanhainkodissa. Kotisairaalahoitoon kuuluu yleensä se, että hoitohenkilökunta käy kotona ja sinä käyt tarvittaessa sairaalassa, suunnitelman ja tilanteen mukaan. Kotisairaalahoitoa ovat esimerkiksi kotihoitoon soveltuva erikoissairaanhoito ja saattohoito.

Hoitava lääkäri suunnittelee hoidon. Kotisairaalahoitoon tarvitaan sinun suostumuksesi. Voit saada kotisairaalahoitoa, jos vointisi sallii sen. Lisäksi hoitotoimenpiteiden pitää olla sellaisia, että ne voidaan tehdä myös kotona. Kotisairaalahoidossa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Etsitkö tätä palvelua?

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Kotisairaala Oulun eteläinen, Oulaisten toimintayksikkö
Osoite
Reservikomppaniankatu 7-9,
86300 Oulainen

Avoinna
Ma

7-22

Ti

7-22

Ke

7-22

To

7-22

Pe

7-22

La

7-22

Su

7-22

Oulaisten kotisairaalan toimisto sijaitsee terveyskeskuksen kanssa samassa rakennuksessa. Sisäänkäynti on terveyskeskuksen takana. Opasteet löytyvät Reservikomppaniankadulta perille saakka.

Palvelunumerot
Kotisairaala Oulun eteläinen, Oulaisten toimintayksikkö
Palvelunumero
044 479 3561
Puhelinaika
Ma

7-22

Ti

7-22

Ke

7-22

To

7-22

Pe

7-22

La

7-22

Su

7-22

Voit ottaa potilas asioissa yhteyttä kotisairaalaan joka päivä klo 7-22 välisenä aikana. Puhelu siirtyy Kotas tilannekeskukseen, josta potilaat ohjautuvat tarvittaessa kotisairaalan potilaaksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotisairaalatoiminta on kaikenikäisille tarkoitettua määräaikaista sairaalatasoisen hoidon viemistä asiakkaan kotiin ja hoito on lääketieteellisesti perusteltua.