Kotisairaalapalvelut

Palvelun sisältö

Kotisairaalapalvelu on vaihtoehto sinulle, kun hoitoasi ei ole välttämätöntä toteuttaa sairaalassa ja kun tarvitset lyhytaikaista tai määräaikaista sairaalahoitoa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella kotisairaala tarjoaa kotona toteutettavaa sairaalatasoista hoitoa, joka on vaihtoehto osastohoidolle. Kotisairaalahoitoa toteutetaan kotonasi tai muussa asuinpaikassa, kuten palveluasumisessa tai vanhainkodissa. Kotisairaalahoitoon kuuluu yleensä se, että hoitohenkilökunta käy kotona ja sinä käyt tarvittaessa sairaalassa, suunnitelman ja tilanteen mukaan. Kotisairaalahoitoa ovat esimerkiksi kotihoitoon soveltuva erikoissairaanhoito ja saattohoito.

Hoitava lääkäri suunnittelee hoidon. Kotisairaalahoitoon tarvitaan sinun suostumuksesi. Voit saada kotisairaalahoitoa, jos vointisi sallii sen. Lisäksi hoitotoimenpiteiden pitää olla sellaisia, että ne voidaan tehdä myös kotona. Kotisairaalahoidossa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Etsitkö tätä palvelua?

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Kotisairaala, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Reisjärvi
Osoite
Hoivatie 1,
85800 HAAPAJÄRVI

Ovi 2
Osoite
Potilaspolku 1,
86800 PYHÄSALMI

Avoinna
Ma

7-22

Ti

7-22

Ke

7-22

To

7-22

Pe

7-22

La

7-22

Su

7-22

Kotisairaala tarjoaa kotona toteutettavaa sairaalatasoista hoitoa, joka on vaihtoehto osastohoidolle. Kotisairaalahoitoa toteutetaan kotonasi tai muussa asuinpaikassasi, kuten palveluasumisessa. Kotisairaalahoitoon kuuluu yleensä se, että sairaanhoitaja käy kotona ja sinä käyt tarvittaessa sairaalassa, suunnitelman ja tilanteen mukaan. Kotisairaalahoitoa ovat esimerkiksi kotihoitoon soveltuva erikoissairaanhoito ja saattohoito.

Hoitava lääkäri suunnittelee hoidon. Kotisairaalahoitoon tarvitaan sinun suostumuksesi. Voit saada kotisairaalahoitoa, jos vointisi sallii sen. Kotisairaalahoidossa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Kotisairaalan potilaaksi pääset lääkärin lähetteellä tai terveydenhuollon ammattilaisen tekemän arvion perusteella.

Palvelunumerot
Kotisairaala, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Reisjärvi
Palvelunumero
040 195 4092
Vastuuyksikköpäällikkö
044 759 1441
Puhelinaika
Ma

7-22

Ti

7-22

Ke

7-22

To

7-22

Pe

7-22

La

7-22

Su

7-22

Kotisairaalaan voi ottaa yhteyttä joka päivä klo 7.00-22.00. Puheluihin vastaa kotisairaalan sairaanhoitaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotisairaalatoiminta on kaikenikäisille tarkoitettua määräaikaista sairaalatasoisen hoidon viemistä asiakkaan kotiin ja hoito on lääketieteellisesti perusteltua.