Kouluterveydenhuolto

Palvelun sisältö

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu peruskoulun oppilaille.

Kouluterveydenhuollossa terveydenhoitaja seuraa kasvuasi ja kehitystäsi. Terveystarkastus tehdään pääsääntöisesti joka vuosi. Terveydenhoitajalle pääset omasta, huoltajan tai opettajan pyynnöstä, jos jotain huolta ilmenee. Terveydenhoitajan kanssa voit keskustella oireistasi tai terveyteesi liittyvistä asioista. Terveydenhoitajalta saat kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset.

Jos sinulla on pitkäaikaissairauksia tai tarvitset jatkotutkimuksia tai jatkohoitoa, kouluterveydenhoitaja ohjaa sinua eteenpäin.

Kouluterveydenhoitaja ja koululääkäri tukevat huoltajia oppilaan kasvatuksessa. Kouluterveydenhuolto vastaa osaltaan myös siitä, että koulu on terveellinen ja turvallinen paikka.

Toimi näin

Numero 1.

Ota yhteyttä

Voit varata ajan koulusi terveydenhoitajalle esimerkiksi Wilma-viestillä tai soittamalla. Älä kirjoita terveystietojasi Wilma-viestiin. Joillakin kouluilla on terveydenhoitajan päivystysaikoja, jolloin voit mennä vastaanotolle ilman ajanvarausta. Näet kouluterveydenhuollon yhteystiedot valitsemalla asuinkuntasi.

Numero 2.

Terveystarkastukset

Kouluterveydenhoitaja kutsuu oppilaan terveystarkastukseen tai antaa ohjeet siihen, miten ajan voi varata itse. Kutsu tulee yleensä Wilman kautta.

Etsitkö tätä palvelua?

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Kouluterveydenhuolto, Ii

Voit mennä kouluterveydenhoitajan luokse keskustelemaan mieltäsi painavista asioista varaamalla ajan puhelimitse tai Wilma-viestillä.

Palvelupaikka
Iin lukio
Osoite
Valtarintie 11,
91100 II

Iin lukio tarjoaa korkeatasoisia opetuspalveluja ja tukee nuoren yksilöllistä kasvua, sukupuolten tasa-arvoa ja nuorten kypsymistä aikuisuuteen.
Palvelunumerot
Kouluterveydenhoitaja, Ii
Valtarin yläkoulu
050 395 0416
Haminan koulu
050 310 6946
Alakoulut: Alaranta, Asema, Jakku, Ojakylä ja Pohjois-Ii
050 341 0310
Kuivaniemen yhtenäiskoulu, Iin lukio
050 388 1813
Puhelinaika
Ma

8-9

Ti

8-9

Ke

8-9

To

8-9

Pe

8-9

Koululainen/opiskelija

  • saat helpoiten yhteyden koulusi terveydenhoitajaan Wilmalla

Voit soittaa huoltajana oppilaan asioissa oman koulun terveydenhoitajalle

  • terveystarkastuksiin liittyen
  • Selvitys sairaan lapsen hoitamisesta: Kun alle 10-vuotias lapsesi sairastuu äkillisesti, kumpi tahansa vanhempi voi jäädä pois töistä hoitamaan häntä tilapäiselle hoitovapaalle (Työsopimuslaki 4. luku 6 §)
  • koululaisen ruoka-aine-allergiailmoituksessa
  • huolen ilmaantuessa
  • rokotusasioissa
  • Kenelle ja millä ehdoin

    Sinulla on oikeus kouluterveydenhuoltoon (Terveydenhuoltolaki).