Osastohoito terveyskeskuksessa

Palvelun sisältö

Terveyskeskuksen vuodeosastoa kutsutaan Pohteella akuuttiosastoksi. Akuuttiosastolla hoidetaan potilaita, jotka jäävät vähintään yön yli hoidettaviksi tai tarkkailtaviksi.

Tarkoitus on, akuuttiosastolla ei olla pitkään. Potilas kotiutetaan tai siirretään toiseen yksikköön jatkohoitoon mahdollisimman pian.

Potilaat tulevat akuuttiosastolle lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksen vastaanotolta, päivystyksestä tai erikoissairaanhoidosta. Potilaat voivat tulla akuuttiosastolle kaikkina vuorokauden aikoina.

Toimi näin

Potilaat tulevat akuuttiosastolle lähetteellä.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Akuuttiosasto, Liminka
Osoite
Liminganraitti 4,
91900 LIMINKA

Akuuttiosastolle tullaan potilaaksi lääkärin lähetteellä, terveyskeskuksen vastaanoton kautta, Oulun seudun yhteispäivystyksestä ja Oulun yliopistollisesta sairaalasta, sekä muista alueen sairaaloista.
Osastolla hoidetaan leikkaus-, aivohalvaus-, infektio-, syöpä- ja saattohoitopotilaita, sekä muistisairaita, psykiatrisia ja päihdeongelmaisia potilaita.
Suonensisäiset antibioottihoidot sekä esimerkiksi haavanhoidot hoidetaan pääasiassa Kempeleen kotisairaalassa, Kirkkotie 21, 90450 KEMPELE. VAIN
sovittaessa ko. hoidot tehdään osastolla.

Vierailuajat ja hoitoon osallistuminen
Vierailuaika vuodeosastolla on klo 11-19 tai sopimuksen mukaan. Saattohoitoon osallistuva omainen voi olla potilaan luona vapaasti ja hänelle järjestetään haluttaessa yöpyminen.

Potilastiedustelut
Potilaan vointia voi tiedustella häneltä itseltään tai lääkärinkierron jälkeen hoitajilta. Numerot löydät tämän sivun yhteistieto-osiosta. Toivomme, että potilaan omaiset sopivat keskenään, kuka tiedustelee potilaan vointia hoitajilta ja välittää tiedon muille omaisille.

Osastonlääkäri
Lääkärinkierto tapahtuu arkisin klo 9.00-12.00. Lääkäri käy kunkin potilaan luona lääketieteellisen seurannan vaatimalla tiheydellä. Omaiset voivat olla potilaan luvalla mukana lääkärinkierrolla. Lääkärille voi jättää soittopyynnön sairaanhoitajien kautta.

Kotiutuminen
Tavoitteena on, että potilas kotiutuu heti, kun sairaalahoidon tarve päättyy. Osastollamme on kotiutushoitaja, joka vastaa potilaan kotiutuksesta. Kotiutukset tapahtuvat arkisin klo 13.00 jälkeen. Numeron löydät tämän sivun yhteistieto-osiosta.

Muuta huomioitavaa
Osasto ei vastaa potilaan omassa hallussa olevasta varallisuudesta tai välineistöstä. Rahaa ja arvotavaraa ei ole syytä pitää potilashuoneissa osastohoidon aikana. Osastolle saapuessa tulee olla mukana omat astmasuihkeet, silmätipat, sisäkengät tai tossut sekä hygieniavälineet. Osastolla ei pestä potilaiden omia vaatteita.

Palvelunumerot
Akuuttiosasto, Liminka
Palveluesimies
050 383 4429
Osastosihteeri
050 318 1946
Potilastiedustelut, huoneet 1-9
044 497 3734
Potilastiedustelut, huoneet 10-17
050 409 5596
Kotiutushoitaja
050 318 1945
Potilaspuhelin
050 436 3480

Akuuttiosastolle tullaan potilaaksi lääkärin lähetteellä, terveyskeskuksen vastaanoton kautta, Oulun seudun yhteispäivystyksestä ja Oulun yliopistollisesta sairaalasta, sekä muista alueen sairaaloista.
Potilaat tulevat osastolle vuorokauden kaikkina aikoina myös päivystyspoliklinikan kautta. Potilaat pyritään kotiuttamaan mahdollisimman pian sairaalahoidon tarpeen päätyttyä.