Uutiset

Kuva suun terveydenhuollon potilaan näkökulmasta, yläpuolella kaksi suun terveydenhuollon ammattilaista ja kirkas kohdevalo heidän välissään.
Etävastaanottopalvelut ovat osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella on kehitetty etävastaanottopalveluja osaksi suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa. Etävastaanotto toteutuu Digitaalisen sote-keskuksen alustalla olevan videovastaanoton kautta ja sitä testataan ensimmäisen kerran Raahen hammashoitolassa ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien maksuttomalla ohjauskäynnillä.

Lue lisää
Koululaiset välitunnilla.
Nuorten walk in -toimintamallin käyttö laajenee Pohteella

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteella nuorten ja nuorten aikuisten masennusoireilun ja ahdistuneisuuden lisääntymiseen vastataan 13–29-vuotiaille kehitetyllä matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalvelujen walk in -toimintamallilla. Nuorten masennusoireisiin ja muihin mielen hyvinvointiin liittyviin haasteisiin pystytään vastaamaan nyt Pohteella aikaisemmassa vaiheessa ja toimintamalliin osallistuneilla nuorilla ei ole ollut tarvetta ohjautua raskaampiin mielenterveyspalveluihin.

Lue lisää
vastasyntyneen vauvan varpaat ja jalkaterät
Oulussa alkaa kotiin vietävä kuntoutus päihteitä käyttäville äideille

Perhepäihdekuntoutus kotiin -hankkeen tavoitteena on ehkäistä ja minimoida päihteiden haittavaikutuksia sikiölle ja vauvalle tukemalla äidin tai vanhempien päihteettömyyttä sekä vanhemman ja lapsen välistä varhaista suhdetta jo raskaudesta lähtien. Kotiin annettavassa perhekuntoutuksessa keskeisenä tavoitteena on varmistaa lapsen turvallinen ja päihteetön arki omassa kodissa ja koko perheen kuntoutus.

Lue lisää