Alueelliset omahoidon verkkopalvelut Oulun Omahoito, NettiRassi ja Oulunkaaren Omahoito poistuvat käytöstä

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde kehittää digitaalisia palveluja. Pohteen alueella käytössä olevat omahoitoon tarkoitetut alueelliset verkkopalvelut eli omahoitoportaalit poistuvat käytöstä 21.5.2024. Omahoitoportaaleja ovat Oulun Omahoito, NettiRassi ja Oulunkaaren Omahoito. Digitaalinen sote-keskus on tulossa vaiheittain käyttöön koko Pohteen alueelle, ja se korvaa omahoitoportaalit kaikille tarkoitettuna yhteisenä asiointikanavana. Asiakkaat voivat edelleen käyttää myös sähköistä kansalaisen ajanvarauspalvelua niillä paikkakunnilla, joilla se on käytössä.

Omahoitoportaaleissa on voinut varata, katsella, siirtää ja perua aikoja, keskustella chatissa tai viestillä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, katsoa laboratoriotuloksia ja kirjata palveluun kotona tehtyjä mittauksia ja omia terveystietoja. Oulun Omahoito on käytössä Oulun asukkailla. NettiRassi on käytössä Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen asukkailla. Oulunkaaren Omahoito on käytössä Iin, Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan asukkailla.

Omahoitoportaalin toiminnallisuudet siirtyvät vaiheittain digitaaliseen sote-keskukseen

Tärkeimpiä ajankohtia omahoitoportaalien sulkemiseen liittyen:

  • Terveyskeskuksen sähköinen valinta Oulun Omahoidossa päättyy 15. maaliskuuta.
  • Uudet asiakkaat eivät voi enää rekisteröityä omahoitoportaaleihin 15. maaliskuuta alkaen.
  • Chat-palvelu siirtyy digitaaliseen sote-keskukseen ja viestin lähettäminen Oulun terveyskeskuksiin päättyy Oulun Omahoidossa 25. maaliskuuta.
  • Viestien lähettäminen ja lomakkeiden sekä kyselyiden täyttäminen siirtyy tarvittavilta osin digitaalisen sote-keskukseen 1. toukokuuta alkaen.
  • Kaikki omahoitoportaalit suljetaan 21. toukokuuta.

Omahoitoportaaleja käyttävät asiakkaat voivat tallentaa omat mittaustuloksensa, terveystietonsa, viestit ja muut tiedostot omahoitoportaalista omalle tietokoneelle valitsemalla ”Omien tietojen ja mittausten tallentaminen”.

Omahoitoportaaleissa olleet palvelut korvataan toisilla tavoilla

Pohteella uudistetaan digitaalisten palvelujen kokonaisuutta ja muun muassa digitaalinen sote-keskus laajenee vaihteittain koko Pohjois-Pohjanmaalle. Digitaalinen sote-keskus on käytössä Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella. Oulussa digitaalinen sote-keskus otetaan käyttöön maaliskuun lopulla. Käyttöönotosta tullaan viestimään eri alueilla asukkaille vaiheittain. Lisätietoa digitaalisesta sote-keskuksesta Pohteen verkkosivulla https://pohde.fi/palvelumme/digitaalinen-sote-keskus/. Pohteen kuntakohtaiset digitaaliset palvelut ovat näkyvissä palvelujen kohdalla Pohteen verkkosivulla https://pohde.fi/palvelut/.

Asiakkaat voivat käyttää sähköistä kansalaisen ajanvarauspalvelua niillä paikkakunnilla, joilla se on käytössä. Kansalaisen ajanvarauspalvelussa voi varata, katsella, siirtää ja perua sähköisesti aikoja joillekin kiireettömille vastaanotoille. Oulun asukkaiden käytössä on nettiajanvaraus osoitteessa https://oulu.terveytesi.fi/citizenportal/#/login. Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen asukkaiden käytössä on nettiajanvaraus osoitteessa https://raahe.terveytesi.fi/citizenportal/#/login. Iin, Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan asukkaiden käytössä on nettiajanvaraus osoitteessa https://oulunkaari.terveytesi.fi/citizenportal/#/login.

Laboratoriotulokset voi katsoa OmaKanta-palvelusta osoitteessa https://www.kanta.fi/omakanta. OmaKannassa voi uusia myös reseptejä.

Kun asiakas haluaa vaihtaa terveyskeskusta, hän ilmoittaa vaihdosta lomakkeella sekä uuteen että vanhaan terveyskeskukseen. Lisätiedot Pohteen verkkosivulla https://pohde.fi/meilla-asiakkaana/asiointipaikan-valinta/.