Kansainvälistä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon viikkoa vietetään 7.-13.10.2024

Julkaistu
Palliatiivisen hoidon kehittämisen tärkeimpänä tavoitteena on mahdollistaa potilaan hoidon tarpeen ja toiveiden mukainen oikea-aikainen hoito oikeassa paikassa. Kansainvälisen palliatiivisen ja saattohoidon viikon teemana vuonna 2024 on Palliatiivinen hoito – Muutoksessa mahdollisuus.

Kansainvälisen palliatiivisen ja saattohoidon viikon tarkoituksena on lisätä ja vahvistaa kansalaisten, ammattilaisten ja päättäjien tietoisuutta palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta. Tavoitteena on avata yhteiskunnallista keskustelua aiheesta, jotta palliatiivinen hoito ja saattohoito toteutuisi yhdenvertaisesti.

Kansainvälisen palliatiivisen ja saattohoidon viikon aikana yksilöt, yhteisöt, järjestöt ja terveydenhuollon ammattilaiset yhdistävät äänensä edistääkseen palliatiivisen hoidon asemaa osana laadukasta hoitoa yli sadassa maassa. Maailman terveysjärjestön arvion mukaan maailmanlaajuisesti 45 % kuolevista eli yli 25,5 miljoonaa ihmistä vuodessa tarvitsee palliatiivista hoitoa elämän loppuvaiheessa. Vähintään yhtä moni potilas tarvitsee palliatiivista hoitoa ennen viimeistä elinvuotta kuin viimeisen elinvuoden aikana. Suomessa arviolta 70 000–75 000 potilasta tarvitsee palliatiivista hoitoa vuosittain. Potilaiden oikeus palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon ei kuitenkaan aina toteudu Suomessa yhdenvertaisesti.

Palliatiivisen hoidon kansalaistapahtuma 9.10.2024

Oulussa järjestetään palliatiivisen hoidon kansalaistapahtuma. Tilaisuuden järjestää Pohjois-Suomen hyvinvointialueet yhteistyössä FinPall-hankkeen kanssa. Tule kuuntelemaan, mikä on palliatiivisen hoidon ja saattohoidon ero, mitä tarkoittaa hoitotahto ja läheisen näkökulmaa.

Kansalaistapahtuma järjestetään Oulussa keskiviikkona 9.10.2024 klo 16.30–20.00 Ravintola Rauhalassa (Mannenkatu 4). Kansalaistapahtuma toteutetaan hybriditilaisuutena usealla paikkakunnalla. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.