Pohde järjestää asukastilaisuuden Oulaskankaan sairaalan muutossuunnitelmista

Julkaistu
Maan hallitus teki keväällä Suomen sairaalaverkkoa koskevia linjauksia. Lakiesityksen valmistelu on edennyt ja esitystä on tarkennettu. Pohde järjestää asukastilaisuuden lakiesityksestä ja Oulaskankaan sairaalan toimintaan liittyvistä muutossuunnitelmista torstaina 26.9. klo 17–19 Oulaskankaan sairaalan Vihriälä-salissa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on kertonut tarkistuksista, joita se on tehnyt maan hallituksen lakiesitykseen sairaalaverkon uudistamisesta. Mikäli esitys toteutuu, se vaikuttaa laajasti myös Oulaskankaan sairaalan toimintaan.

Lakiesityksen mukaan Oulaskankaan sairaalan ympärivuorokautinen päivystys päättyisi 1.10.2025. Sen jälkeen sairaalassa olisi mahdollista järjestää kiirevastaanottoa iltaisin kello 22 saakka. Lisäksi Oulaskankaalla olisi edelleen mahdollista jatkaa muun muassa päiväkirurgisia toimenpiteitä kesään 2028 saakka.

Asukastilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai sitä voi seurata videoyhteydellä

Pohde järjestää alueen asukkaille asukastilaisuuden, jossa kerrotaan sairaalaverkkoa koskevasta lakiehdotuksesta ja muutoksista, joita on suunniteltu Oulaskankaan sairaalan toimintaan. Tilaisuus järjestetään torstaina 26.9. klo 17–19 Oulaskankaan sairaalan Vihriälä-salissa (Oulaistenkatu 5). Kokoustilaan mahtuu enintään 60 henkilöä.

Asukkailla on mahdollisuus kysyä ja keskustella suunnitelmista Pohteen edustajien kanssa.

Asukastilaisuus myös striimataan ja tilaisuutta pääsee seuraamaan Pohteen tapahtumakalenterin kautta: Asukastilaisuus Oulaskankaan sairaalan muutossuunnitelmista. Tapahtuman jälkeen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan. Myös Oulaskankaan henkilöstölle järjestetään erillinen tilaisuus suunnitelmiin liittyen.

Tervetuloa tilaisuuteen!

Lue lisää aiheesta: