Pohde myönsi kumppanuusavustusta 24 avustuskohteelle

Julkaistu
Yhdyspintalautakunta myönsi kokouksessaan 22.2.2024 esityksen mukaisesti kumppanuusavustuksia 24 avustuskohteelle yhteensä 485 750 euroa.

Yhdyspintalautakunta myönsi kokouksessaan 22.2.2024 esityksen mukaisesti kumppanuusavustuksia 24 avustuskohteelle yhteensä 485 750 euroa. Kerta-avustuksia ei myönnetty, koska mikään saapuneista avustushakemuksista ei täyttänyt Pohteen järjestöavustusperiaatteita.

Kumppanuusavustusta saaneista toiminnoista 16 sai kumppanuusavustusta jo viime vuonna. Yksi uusi toiminta käynnistettiin viime vuonna toiminta-avustuksella. Pohteen avustusta haettiin ensimmäistä kertaa seitsemään eri toimintaan. Yhdelle hakijalle avustusta ei myönnetty, koska Pohde ostaa yhdistykseltä samaa toimintaa.

– Meitä on ilahduttanut se, että hyvinvointialueen järjestöavustukset on löydetty ja niitä osataan hakea, sillä järjestöt tekevät todella arvokasta työtä Pohjois-Pohjanmaan asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden sekä turvallisuuden edistämiseksi. Samalla tämä tarkoittaa sitä, että joudumme tekemään harkintaa avustusten myöntämistä osalta, emmekä voi valitettavasti myöntää määrärahasyistä haettua avustusmäärää kaikille, yhdyspintalautakunnan puheenjohtaja Sanna Laine toteaa.

Kumppanuusavustuksia on tähän mennessä haettu yhteensä 760 026 euroa. Avustusperiaatteiden mukaisesti hyväksyttäviä kuluja näistä oli 749 826 euroa. Kerta-avustuksia on haettu 11 toimintaan yhteensä 23 500 euroa. Harkinnanvaraisiin kerta- ja kumppanuusavustuksiin on jaettavana yhteensä 496 000 euroa. Avustuksia voi hakea ympäri vuoden, kunnes määräraha on käytetty.

Avustuksen saaneista toiminnoista 22:lla on perusrahoitus Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAlta. Pohteen avustus toimii näissä toiminnan täydentävänä julkisena rahoituksena. Kahdessa avustuskohteessa säätiö rahoittaa toimintaa omalla varainhankinnallaan, jota Pohteen avustus täydentää.

Kokouksessa kuultiin tilannekatsaukset myös hyvinvoinnin edistämisen palvelukonseptista sekä nuorisovaltuuston, vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toiminnasta ja sovittiin syksyn kokousaikatauluista.

Lisätiedot

Lue lisää yhdyspintalautakunnan pöytäkirjasta.

Järjestötyön koordinaattori Helena Liimatainen
helena.liimatainen(at)pohde.fi
050 520 1081

Yhteistyöjohtaja Marjo Riitta Tervonen
marjoriitta.tervonen(at)pohde.fi
050 348 5227