Miksi valita digitaalinen sote-keskus?

Digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus on vaihtoehto terveyskeskuksessa asioimiselle. Tältä sivulta löydät tietoa digitaalisten palvelujen käytön hyödyistä.

Lue lisää alta
Etäpalveluja hyödyntämällä säästät myös luontoa

CO2 -mittarin tarkoituksena on motivoida kansalaisia etäpalveluiden hyödyntämiseen osoittamalla etäpalveluiden käytöstä toteutuneet päästövähennykset. Mittari ei käytä asiakkaiden tietoja, vaan päästövähennyksen laskukaava perustuu etävastaanottojen lukumääriin sekä eri keskiarvoihin kuten etäisyys terveydenhuollon toimipisteeseen ja henkilöautojen CO2-päästöt.

  1. Päästövähennys yhteensä näyttää arvioidun CO2 -päästövähennyksen, joka on toteutunut etävastaanotoilla tähän mennessä.
  2. Keskimääräinen päästövähennys näyttää arvioidun CO2 -päästövähennyksen yhtä etävastaanottoa kohden.
  3. Keskimääräinen kulkematta jääneen matkan pituus näyttää arvioidun kulkematta jääneen matkan yhtä etävastaanottoa kohden.
  4. Kulkematta jääneiden matkojen määrä näyttää toteutuneiden etävastaanottojen määrän.

Säästä asiakasmaksuissa

Asiakasmaksuja ei peritä hoitajakäynneistä eikä alle 18-vuotiailta. Muut asiakasmaksu ovat 15 prosenttia pienemmät kuin tavallisessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Lääkärikäynnit kerryttävät kolmen vuosittaisen maksullisen käynnin määrää.