Aikuissosiaalityö
Palvelun sisältö
Aikuisten sosiaalityö auttaa etsimään ratkaisuvaihtoehtoja erilaisissa sosiaalisissa ja taloudellisissa ongelmissa, esimerkiksi elämäntilanteiden muutoksissa ja kriiseissä. Saat apua elämänhallintaan ja toimeentulovaikeuksiin, esimerkiksi ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalvelujen ja etuuksien hakemiseen. Teemme yhteistyötä kuntien työllistymispalvelujen ja Kelan kanssa.
Toimi näin
Ota yhteyttä
Autamme vaikeissa elämäntilanteissa. Voit pyytää meiltä apua tai tukea esimerkiksi jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen tai rahavaikeuksiin. Voit olla yhteydessä myös silloin, jos elämässäsi on esimerkiksi väkivaltaa, päihteiden ongelmakäyttöä, mielenterveysongelmia tai asunnottomuutta.
Apua läheiselle
Voit kysyä neuvoa omaan tai läheisen elämäntilanteeseen liittyen. Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
Aikuisten sosiaalipalveluissa palvelemme 18–64-vuotiaita aikuisia ja perheitä. Autamme silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta tai neuvontaa erilaisissa arkielämän tilanteissa.
Työikäisten sosiaalipalveluja ovat muun muassa:
ohjaus ja neuvonta
kuntouttava työtoiminta
täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki
välitystilipalvelu
Varaa aika soittamalla omalle sosiaaliohjaajallesi, tai ole yhteydessä alueesi Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen.
9-12
9-12
9-12
9-12
9-12
juhannuspäivä
Voit ottaa yhteyttä aikuisten sosiaalipalvelujen ohjaukseen ja neuvontaan, kun tarvitset apua esimerkiksi elämänhallinnan haasteissa, taloudellisissa vaikeuksissa tai tarvitset yleistä ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluista. Voit myös kysyä neuvoa toisen puolesta.
Ota yhteyttä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Autamme sinua ja kerromme, mistä voit saada tarvitsemasi tuen ja palvelut.
Äkillisissä kriisitilanteissa soita sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätäkeskukseen.
Voit hakea asumispalveluja, asumisen tukipalveluja, liikkumista tukevaa palvelua, päivätoimintaa, sosiaaliohjausta, sosiaalityötä ja omaishoidon tukea.
Esimerkiksi koulu, päiväkoti ja neuvola voivat ottaa yhteyttä sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi. Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen tehdään aina yhteistyössä perheen kanssa.
Turvaposti
Voit asioida kanssamme tietoturvallisesti Turvapostilla.
Lähetä luottamuksellinen sähköposti turvapostin kautta.
Jos lähetät hyvinvointialueelle sähköpostia, jossa on henkilötietoja, käytä turvasähköpostia.
Näin lähetät turvasähköpostin Pohteelle:
1. mene sivulle https://turvaposti.pohde.fi/ ja kirjoita kenttään oma sähköpostiosoitteesi
2. klikkaa Rekisteröidy
3. saat omaan sähköpostiisi viestin, jonka linkistä pääset lähettämään turvasähköpostin.
Kenelle ja millä ehdoin
Sosiaalityöllä edistetään ihmis- ja perusoikeuksien toteutumista.