Mielenterveyspalvelut lapsille ja nuorille

Palvelun sisältö

Tutkimme ja hoidamme lapsia ja nuoria, joilla on mielenterveyden häiriöitä. Annamme asiakkaillemme myös psykososiaalista tukea ja neuvontaa. Saat apua tai hoitoa esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai koulukuraattorin vastaanotolla, psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolla tai Mielenterveystalon omahoito-ohjelmien avulla.

Toimi näin

kuvituskuva.

Uudet asiakkaat

Jos olet uusi asiakas, ota ensin yhteyttä neuvolaan, koulu- tai opiskeluterveydenhuoltoon tai omaan terveyskeskukseen. Valitse asuinpaikkasi, niin näet, mihin voit ottaa yhteyttä.

Tutkimukset ja hoito

Terveydenhuollon ammattilainen arvioi, tarvitseeko lapsi tai nuori mielenterveyspalvelujen tutkimuksia tai hoitoa. Ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon tai terveyskeskukseen.

 

Jos tarvitset kiireellistä apua

Päivällä saat kiireellistä apua terveyskeskuksestasi. Jos tarvitset kiireellistä apua illalla, yöllä tai viikonloppuna, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Hätätilanteessa soita 112.

Omahoito-ohjelmat

Mielenterveystalo.fi:n omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita.

Yhteystiedot

Palvelunumerot
Lasten ja nuorten psykiatrinen avohoito, eteläinen alue
Palvelunumero
08 669 2804
Puhelinaika
Ma

8-15

Ti

8-15

Ke

8-15

To

8-15

Pe

8-14

Poikkeusaukioloajat
30.4.2024
Avoinna kello 8-12

vappuaatto

Suljettu 1.5.2024

vappu

Suljettu 9.5.2024

helatorstai

Tästä numerosta saat neuvoja 7-17-vuotiaiden lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin liittyen.
Perustasolla työskentelevän sairaanhoitajan palveluun et tarvitse lähetettä, vaan hoitoon ohjaudutaan hoidon tarpeen arvioinnin kautta. Tästä numerosta on mahdollisuus jättää yhteydenottopyyntö hoidon tarpeen arviointiin (HTA-hoitajalle) tai muille hoitajille mikäli ei ole tarvetta hoidon tarpeen arviointiin.

Tämä palvelu on tarkoitettu Oulaisten, Haapaveden, Pyhännän, Pyhäjärven, Haapajärven, Reisjärven, Nivalan, Sievin, Alavieskan sekä Ylivieskan asukkaille.