Mielenterveyspalvelut lapsille ja nuorille

Palvelun sisältö

Tutkimme ja hoidamme lapsia ja nuoria, joilla on mielenterveyden häiriöitä. Annamme asiakkaillemme myös psykososiaalista tukea ja neuvontaa. Saat apua tai hoitoa esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai koulukuraattorin vastaanotolla, psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolla tai Mielenterveystalon omahoito-ohjelmien avulla.

Toimi näin

Numero 1.

Uudet asiakkaat

Jos olet uusi asiakas, ota ensin yhteyttä neuvolaan, koulu- tai opiskeluterveydenhuoltoon tai omaan terveyskeskukseen. Valitse asuinpaikkasi, niin näet, mihin voit ottaa yhteyttä.

Numero 2.

Tutkimukset ja hoito

Terveydenhuollon ammattilainen arvioi, tarvitseeko lapsi tai nuori mielenterveyspalvelujen tutkimuksia tai hoitoa. Ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon tai terveyskeskukseen.

 

Numero 3

Jos tarvitset kiireellistä apua

Päivällä saat kiireellistä apua terveyskeskuksestasi. Jos tarvitset kiireellistä apua illalla, yöllä tai viikonloppuna, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Hätätilanteessa soita 112.

Omahoito-ohjelmat

Mielenterveystalo.fi:n omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Lasten ja nuorten psykiatria, Oulu, OYS Nuorisopsykiatrian poliklinikka, Oulu

Oulun Lasten- ja nuorisopsykiatrisen työryhmän (Lanu) nuorten tiimi on yhdistynyt Oys nuorisopsykiatrian poliklinikan kanssa 1.1.2023.

OYSin nuorisopsykiatrian poliklinikalla tarjotaan yksilöllistä ja ammattitaitoista tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta 13–17-vuotiaille mielenterveyden häiriöistä kärsiville nuorille sekä annetaan tukea heidän perheilleen. Siellä hoidetaan vakavia mielenterveyden häiriöitä ja neuropsykiatrisia häiriöitä, kuten psykooseja, mielialahäiriöitä, syömishäiriöitä, ahdistuneisuushäiriöitä, autismin kirjon häiriöitä ja itsetuhoisen käyttäytymisen ongelmia. Hoidon tavoitteena on oirekuvan lievittyminen ja toimintakyvyn vahvistuminen. Yksilöllisellä hoidolla turvataan potilaiden elämänlaatua ja toimintakykyä sekä tuetaan iänmukaista kehitystä.

Yhteystiedot ja läheteohjeet: Nuorisopsykiatria – OYS Psykiatria

Tietoa nuorten mielenterveysasioista ja psykiatrisista sairauksista löydät Nuorten Mielenterveystalon sivuilta.

Palvelupaikka
OYS, Nuorisopsykiatrian poliklinikka
Osoite
Kauppurienkatu 27-29,
90100 OULU

2. kerros
Postiosoite
PL 26 , 90029 POHDE
Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-14

OYS:n nuorisopsykiatrian poliklinikka vastaa 13-17-vuotiaiden oululaisten nuorten psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta.

Palvelunumerot
Tarkkaavuuden ja keskittymisen haasteiden KEKY-vastaanotto
terveydenhoitaja
040 485 5013

Hoidamme ADHD- ja ADD-diagnoosin saaneiden peruskouluikäisten lasten ja nuorten aktiivisuuden ja tarkkaavuuden haasteita.

Asiakkaaksi ohjaudutaan koululääkärin tai terveyskeskuslääkärin ohjaamana. Jos olet huolissasi lapsesi aktiivisuuden tai tarkkaavuuden oireista, ota yhteyttä lapsen opettajaan ja kouluterveydenhuoltoon tilanteen kartoittamiseksi. Toimimme Kontinkankaan hyvinvointikeskuksessa.