Ateria- ja puhtauspalvelujen työt
Lue lisää altaVastuullisia vaihtoehtoja
Suosimme ruoanvalmistuksessa mahdollisuuksien mukaan suomalaisia raaka-aineita sekä lähiruokaa. Sote-palveluiden aterioita valmistetaan noin 11,5 miljoonaa kappaletta ja kotiin kuljetettavia aterioita noin 400 000 kappaletta. Jälkimmäiset ovat enimmäkseen kotihoidon aterioita. Puhtauspalveluissa käytämme nykyaikaisia menetelmiä, joissa on huomioitu ympäristötekijät.
Ateria- ja puhtauspalveluiden nykyinen toimintamalli edustaa niin sanottua hybridimallia.
Palveluiden järjestäminen
Olemme tunnistaneet tulevaisuuden palveluiden järjestämisessä käytännön haasteita. Niitä tulee vastaan, kun kunnat eivät voi tuottaa palveluita hyvinvointialueelle eikä hyvinvointialue kunnalle. Hyvinvointialue on laaja ja sen palveluiden järjestämisessä on monia ehtoja. Käytännössä palveluita ei voida järjestää vain yhden mallin mukaisesti.
Ateria- ja puhtauspalveluiden oman tuotannon lisäksi alueelle on perustettu kaksi in house -yhtiötä, Pohjoinen ja Eteläinen. Pohjoinen-yhtiö on rekisteröity ja se on saanut nimekseen PPP Köökki Oy. Kyseisessä yhtiössä ovat mukana Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi ja Kainuun ammattiopisto (KAO). Eteläinen-yhtiö on nimeltään PPE Köökki Oy. Kyseisen yhtiön osalta lisäämme tietoa myöhemmin.