Yhdyspintalautakunta päätti vuoden 2025 järjestöavustusperiaatteista

Julkaistu
Pohteen yhdyspintalautakunta päätti kokouksessaan 26.9.2024 vuoden 2025 järjestöavustusperiaatteista, toiminta-avustusten suuravustusten pisteytysmallista ja avustusten hakuaikataulusta.

Pohde on jakanut järjestöavustuksia nyt kahden vuoden ajan. Avustusprosessia on kehitetty jatkuvasti saatujen palautteiden pohjalta. Vuoden 2024 järjestöavustuksia on Pohteella jaettu yhdyspintalautakunnan syksyllä 2023 päättämien järjestöavustusperiaatteiden ja pisteytysmallin avulla. Periaatteiden ja pisteytyksen toimivuutta ja muutostarpeita on arvioitu vuoden aikana yhdessä avustusta hakeneiden ja muiden järjestöjen, kuntien, vanhus- ja vammaisneuvoston ja yhdyspintalautakunnan kanssa.

Avustusten hakemista on haluttu helpottaa erityisesti vapaaehtoisvoimin toimivien yhdistysten näkökulmasta. Yhdyspintalautakunta päättikin tehdä avustusperiaatteisiin ja pisteytysmalliin muutamia muutoksia. Keskeisimmät muutokset liittyvät kerta-avustuslajista luopumiseen, yhteistyön keventämiseen tiettyihin asukasryhmiin kohdistuvan toiminnan osalta, toiminta-avustusten jakautumiseen pien- ja suuravustuksiin ja kumppanuusavustuskohteiden samanaikaisen avustamisen mahdollistamiseen hyvinvointialueelta ja kunnasta.

Avustusperiaatteiden mukaisesti Pohteen järjestöavustusta voi hakea yleishyödylliseen toimintaan, joka edistää Pohjois-Pohjanmaan alueen asukkaiden hyvinvointia, terveyttä tai turvallisuutta. Avustukset jakautuvat kahteen avustuslajiin: toiminta-avustukset ja kumppanuusavustukset. Toiminta-avustukset jakautuvat pienavustuksiin (enintään 3 000 euroa) ja suuravustuksiin (yli 3 000 euroa). Vain suuravustuskohteet pisteytetään. Kumppanuusavustukset ovat harkinnanvaraisia.

Pohteen vuoden 2025 järjestöavustukset haetaan sähköisen asiointijärjestelmän kautta. Avustukset ovat haussa seuraavasti:

  • Toiminta-avustusten hakuaika on 1.11.-2.12.2024.
  • Kumppanuusavustusten hakuaika on 3.12.2024-7.1.2025.

Yhdyspintalautakunta päättää vuoden 2025 avustusmäärärahan jakautumisesta avustuslajeittain ehdollisena joulukuun 2024 kokouksessa.

Tutustu avustusperiaatteisiin ja pisteytysmalliin Pohde.fi-sivustolta:

Tarkemmat hakuohjeet lisätään Pohde.fi-sivustolle syksyn aikana.

Avustusten periaatteita ja hakemista käydään läpi seuraavissa tilaisuuksissa:

Kaikille avoimiin tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua.

Tutustu yhdyspintalautakunnan kokousaineistoihin Pohde.fi-sivustolta.

Lisätietoja:
Järjestötyön koordinaattori
Helena Liimatainen
helena.liimatainen (at) pohde.fi
050 520 1081