Asukastilaisuudet Pohteen talouden tasapainottamisen toimenpide-ehdotuksiin liittyen

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen talousarviota vuodelle 2024 valmistellaan parhaillaan. Tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2024 alijäämä ilman sopeuttamistoimenpiteitä olisi noin 150 miljoonaa euroa. Näin suuri alijäämä ei ole mahdollinen. Talous- ja henkilöstötilanne edellyttävät jo päätettyjen toimenpiteiden lisäksi uusia toimenpiteitä rakenteiden ja toiminnan uudistamiseksi. Muutokset vaikuttavat muun muassa palveluverkkoon, johtamisjärjestelmään, hallintoon ja tukipalveluihin…

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen talousarviota vuodelle 2024 valmistellaan parhaillaan. Tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2024 alijäämä ilman sopeuttamistoimenpiteitä olisi noin 150 miljoonaa euroa. Näin suuri alijäämä ei ole mahdollinen.

Talous- ja henkilöstötilanne edellyttävät jo päätettyjen toimenpiteiden lisäksi uusia toimenpiteitä rakenteiden ja toiminnan uudistamiseksi. Muutokset vaikuttavat muun muassa palveluverkkoon, johtamisjärjestelmään, hallintoon ja tukipalveluihin sekä ostopalveluihin ja sopimuksiin.

Järjestämme kaksi kaikille avointa asukastilaisuutta Pohteen talouden tilanteesta sekä valmistelussa olevista toimenpide-ehdotuksista. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä ja kommentteja keskustelupalstalla. Molempien tilaisuuksien sisältö on sama. Tilaisuudet järjestetään Teams Live -yhteydellä

Puheenvuoroja pitävät:

  • hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luoma
  • sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisjohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto
  • strategia ja talousjohtaja Anu Vuorinen

Yleisö voi esittää kysymyksiä ja kommentteja kirjoittamalla keskustelupalstalle. Kysymyksiin on vastaamassa muun muassa Pohteen toimialuejohtajia.

Tilaisuuden juontaa osallisuus- ja yhdyspintapäällikkö Marjo Riitta Tervonen

Taustatietoja aiheesta löydät täältä, voit myös vastata kyselyyn: