Ohjausryhmät vanhemmille

Tältä sivulta löydät tietoa vanhemmille suunnatuista ryhmistä, jotka tukevat lapsen kasvatuksessa ja omassa vanhemmuudessa.

Lue lisää alta
Strategia-menetelmä ADHD-diagnoosin saaneiden lasten vanhemmille

Strategia-vanhempainohjausmenetelmä on kehitetty vanhemmille, joilla on ADHD-diagnoosin saanut lapsi. Strategia-menetelmän tavoitteena on lisätä vanhempien ymmärrystä ADHD:stä ja sen tuomista haasteista lapsen ja nuoren toimintakyvylle.

Menetelmästä on olemassa kaksi eri kokonaisuutta: toinen ohjausryhmä on suunnattu 4–12-vuotiaiden lasten vanhemmille ja toinen 13–17-vuotiaiden nuorten vanhemmille.

Strategia-kurssit ADHD-diagnoosin saaneiden lasten vanhemmille

Vanhemmilla, joiden lapsella on ADHD, riittää pohdittavaa. Kysymykset, kuten ”Mitä diagnoosin saaminen merkitsee? Miltä näyttää lapseni tulevaisuus? Miten voin parhaalla mahdollisella tavalla tukea lastani? Millaisia tukitoimia koulusta voisi saada? Aloittaako lääkitys vai ei?” askarruttavat ja niistä olisi mukava jutella muidenkin ADHD-diagnoosin saaneiden lasten vanhempien kanssa.

Strategia-vanhempainohjauskurssilla vanhemmat saavat tietoa ADHD:stä, sen syistä ja seurauksista. Kurssilla käydään läpi mm. kuinka ADHD vaikuttaa lapsen toimintakykyyn ja koko perheeseen sekä etsitään keinoja, joilla helpottaa arkea ja vähentää ristiriitoja. Tarjolla on myös tietoa koulun ja muun yhteiskunnan tukimuodoista.

Jokainen kurssi koostuu viidestä noin 2,5 tunnin pituisesta kokoontumiskerrasta. Kokoontumiset rakentuvat luennoista, yhteisistä keskusteluista ja harjoituksista. Kurssit toteutetaan verkossa.

Pohteen tarjoamat kurssit: ilmoittaudu mukaan!

Pohteen alueella Strategia-kurssit toteutetaan etäryhminä Teams-sovelluksen kautta. Ryhmät ovat avoinna kaikille Pohteen alueen asiakkaille asuinpaikasta riippumatta.

Uudet kurssit alkavat puolivuosittain: syyskuun ensimmäisellä viikolla ja tammikuun viimeisellä viikolla. Näinä ajankohtina alkavat sekä lasten että nuorten vanhemmille tarkoitetut ryhmät.

Seuraavat ryhmät alkavat viikolla 36. Tarkemmat aikataulut tulevat tälle sivulle viikolla 33. Ilmoittautuminen avautuu 12.8.2024.

Strategia-vanhempainohjausryhmien koordinaattori
Sari Bell
Psykologi
sari.bell@pohde.fi