Katkaisuhoito ja päihdelaitoskuntoutus

Palvelun sisältö

Jos päihteiden käytön lopettaminen ei onnistu avohoidon turvin, voit hakeutua ympärivuorokautiseen katkaisuhoitoon terveyspalvelujen vastaanoton tai avopäihdepalveluiden kautta. Katkaisuhoidon tavoitteena on päihdekierteen turvallinen katkaiseminen ja tarvittavaan jatkohoitoon motivointi. Katkaisuhoitojaksojen kesto on yleensä muutama vuorokausi.

Laitosmuotoinen päihdekuntoutus on pidempikestoisempaa hoitoa ja tarkoitettu päihteitä ongelmallisesti käyttäville henkilöille, joille avomuotoinen päihdehoito ja -kuntoutus ei ole riittävää tai tarkoituksenmukaista. Arvio laitoskuntoutuksen tarpeesta tehdään avopalveluissa yhdessä asiakkaan kanssa. Päihdelaitoskuntoutuksen avulla autetaan toipumaan päihderiippuvuudesta, tuetaan elämänhallintaan ja selviytymään päihteiden aiheuttamista pidempiaikaisista elämäntilanteen ongelmista. Kyseessä on ympärivuorokautinen kuntoutusjakso päihdehoitolaitoksessa. Kuntoutusjakson kesto voi vaihdella, mutta tyypillisimmillään se on noin kuukauden.

Toimi näin

Hakeudu laitosmuotoiseen päihdehoitoon terveyspalvelujen vastaanoton tai avopäihdepalveluiden kautta. Katso yhteystiedot oman paikkakuntasi kohdalta.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Katkaisuhoito ja päihdelaitoskuntoutus, Oulu, Oulu

Katkaisuhoitoa järjestetään Päihdeklinikalla ja vuodeosastoilla. Jos sinulla tai läheiselläsi on katkaisuhoidon tarve, hakeudu päihdepäivystykseen Yrttipellontielle. Jos terveydentilasi vaatii kiireellistä hoitoa, hakeudu lähimpään terveyskeskukseen. Jos päihdepäivystys ja terveyskeskukset ovat kiinni, ota yhteyttä Oulun seudun yhteispäivystykseen, p. 116 117.

Laitosmuotoiseen päihdekuntoutukseen hakeudutaan avopäihdepalvelujen kautta. Jos sinulla ei ole avopäihdepalveluissa vielä omaa työntekijää, voit hakeutua laitosmuotoiseen päihdekuntoutukseen menemällä päihdepäivystykseen Yrttipellontielle.

Palvelupaikka
Avopäihdepalvelut, eteläinen alue
Osoite
Yrttipellontie 6,
90230 Oulu

Avopäihdepalveluissa hoidetaan päihde- ja rahapeliriippuvaisia asiakkaita.

Yksiköihin hakeudutaan hoitoon arkisin yhteisen Yrttipellontiellä toimivan päivystysvastaanoton kautta.

Palvelupaikka
Avopäihdepalvelut, pohjoinen alue
Osoite
Kangastie 16,
90500 Oulu

Avopäihdepalveluissa hoidetaan päihde- ja rahapeliriippuvaisia asiakkaita. Yksiköihin hakeudutaan hoitoon arkisin yhteisen Yrttipellontiellä toimivan päivystysvastaanoton kautta.

Palvelupaikka
Päihdeklinikka
Osoite
Kajaanintie 48 C,
90220 Oulu

3. kerros
Avoinna

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Päihdeklinikalla järjestetään katkaisu- ja vieroitushoitoa sekä korvaushoidon aloituksia ja korvaushoidon tiivistämisjaksoja.

Palvelupaikka
Päihdepäivystys
Osoite
Yrttipellontie 6,
90230 Oulu

Avoinna
Ma

8-15:30

Ti

8-15:30

Ke

8-15:30

To

8-15:30

Pe

8-14:30

Päihdehoitoon hakeudutaan päihdepäivystyksen kautta. Päihdepalveluihin voi hakeutua kuka tahansa omasta tai läheisensä päihdekäytöstä tai rahapelaamisesta huolestunut oululainen. Päihde- ja peliriippuvuuden hoitoon ei tarvita erillistä lähetettä.

Päihdepäivystykseen voi tulla aikaa varaamatta. Saavuthan paikalle ennen kello 14, jotta hoitosi olisi mahdollisimman sujuvaa. Aukioloaikojen ulkopuolella ota yhteyttä Oulun seudun yhteispäivystykseen, p. 116 117.

Palvelunumerot
Päihdeklinikan palvelunumero
Palvelunumero
044 703 6183
Puhelinaika

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Tämä numero on tarkoitettu Päihdeklinikan asiakkaille ja yhteistyökumppaneille neuvontaa varten.