Tavoitetila ja palvelulupaus

Tavoitteenamme on hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden parantuminen sekä palvelutarpeiden väheneminen

Lue lisää alta

Hyvinvointi, terveys ja turvallisuus – yhdessä tehden

Meitä ohjaavat tieto ja tutkimus

Vahvuutemme on alueemme erityispiirteiden ja toimintaympäristön ymmärtäminen: yhdenvertaisuus, osallisuus, vastuullisuus ja vaikuttavuus ovat johtotähtiämme.

Ennaltaehkäisy, omatoiminen riskeihin varautuminen ja toimivat lähipalvelut ovat lähtökohta sujuvalle arjelle. Teemme aktiivisesti työtä kestävän kehityksen ja hyvinvointia tukevan ympäristön eteen ja tavoittelemme hiilineutraalia toimintaa.

Pidämme huolta, että henkilöstössä meillä on parhaat osaajat, jotka voivat työssään hyvin. Kuntien, yritysten, järjestöjen sekä muiden keskeisten toimijoiden kanssa huolehdimme yhteisesti, että saat tarvitsemasi palvelut sujuvasti ja oikeaan aikaan. Yliopistosairaalahyvinvointialueena haluamme olla kumppaneidemme kanssa edelläkävijöitä uusien innovatiivisten teknologioiden ja toimintamallien kokeilemisessa sekä niiden hyödyntämisessä.

Pohjoispohjalaisella päättäväisyydellä ja rohkeudella rakennamme yhdessä hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta Perämeren rannoilta jokilatvoille. Yhdessä tehden onnistumme!

Arvot

Näemme ihmisen

Sinä pohjoispohjalainen ihminen olet meille tärkeä. Näemme ja kuulemme tarpeesi. Toimimme yhdenvertaisesti hyvinvointisi, turvallisuutesi ja aktiivisen osallistumisesi hyväksi.

Kohtaamme ammattitaidolla

Me osaamme ja voimme hyvin. Kaikissa kohtaamisissa vaalimme luottamuksellista ja turvallista ilmapiiriä. Toimimme kaikissa tilanteissa vastuullisesti. Ratkaisemme asioita ja luomme hyviä asiakaskokemuksia yhdessä.

Edelläkävijänä vaikuttavuudessa

Olemme edelläkävijä tutkimuksessa ja vaikuttavien palveluiden luomisessa. Johdamme tiedolla kohti yhteisesti asetettuja tavoitteita. Kannustamme oppimiseen ja uskallamme rohkeasti kokeilla uutta.

 

Palvelulupaus

Hyvinvointi, terveys ja turvallisuus – yhdessä tehden

  • Kun tarvitset neuvoja, tukea, apua tai turvaa, olemme sinua varten.
  • Huolehdimme yhteisesti, että saat tarvitsemasi palvelut sujuvasti, oikeaan aikaan ja huolehtien niiden jatkuvuudesta.
  • Tuomme palvelut lähelle sinua monin eri tavoin.
  • Voit luottaa siihen, että toimintamme on vaikuttavaa ja se perustuu uusimpaan tietoon ja tutkimukseen.
  • Turvaamme laadukkaat palvelut huolehtimalla hyvinvointialueen tasapainoisesta taloudesta.

Määrittelemämme painopisteet ja strategiset periaatteet mahdollistavat antamamme palvelulupauksen täyttämisen.

Hyvinvointialueen strategia on johtotähti, joka ohjaa hyvinvointialueen matkaa

Hyvinvointialueen logon tähtisymbolien tausta on Pohjois-Pohjanmaan taivaalla kirkkaana loistavassa Pohjantähdessä, joka on toiminut suunnannäyttäjänä kulkijoille jo vuosisatoja. Pohjantähti kuuluu Pienen karhun tähdistöön ja on sen kirkkain tähti. Pohjantähti on tällä hetkellä Polaris, mutta Pohjantähti vaihtuu sen mukaan, mikä tähdistä on lähimpänä taivaannapaa. Pohjantähden lailla myös Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue mukautuu ja elää muutoksessa mukana. Hyvinvointialueen strategia on johtotähti, joka ohjaa hyvinvointialueen matkaa.