Uutiset

Iäkäs mies polkee kuntopyörällä.
Kuntoutuksen aluepalveluiden ryhmätoimintojen kehittäminen on vauhdissa

Ryhmätoimintojen kehittäminen ja yhtenäistäminen on alkanut Pohteella. Tavoitteena on luoda oikea-aikaisia, vaikuttavia, tavoitteellisia ja laadukkaita ryhmätoimintoja, joissa hyödynnetään kuntoutuksen ydinosaamista. Lisäksi pyritään parantamaan yhdenvertaisuutta eri alueilla asuvien ihmisten kesken.

Lue lisää
Ihminen istuu lattialla ja pitää edessään jumppapallon päällä istuvaa pehmolelua.
Lääkinnällisen kuntoutuksen päätöksenteko on jälleen aikataulussa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen lääkinnällisen kuntoutuksen päätöksenteko ruuhkautui alkuvuodesta ja kuntoutujien odotusaika kuntoutusratkaisuissa pidentyi totutuista käsittelyajoista. Palveluiden uudistamisesta ja yhtenäistämisestä johtunut viivetilanne on nyt korjaantunut ja ratkaisujen käsittelyaika on palautunut normaaliksi.

Lue lisää
Tukitekstiilien hankintapäätökset keskitetään Pohteen alueelliseen apuvälineyksikköön 

Tukitekstiilien hankinta- ja maksusitoumuspäätösten tekeminen kuuluu Pohteella jatkossa alueellisen apuvälineyksikön tehtäviin. Tuki- eli kompressiotuotteisiin kuuluvat muun muassa tukisukat, tukisukkahousut ja tukihihat. Palvelun keskittämisen tavoitteena on yhtenäistää kompressiotuotteiden saatavuutta ja varmistaa tasa-arvoiset ja tasalaatuiset palvelut koko hyvinvointialueella.

Lue lisää
Henkilökohtaisten avustajien palkkojen maksu

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella yleisin tapa järjestää vammaispalvelulain mukaista henkilökohtaista apua on niin sanottu työnantajamalli, jossa vammainen henkilö toimii työnantajana henkilökohtaiselle avustajalleen ja hyvinvointialue toimii palkan sijaismaksajana. Hyvinvointialueella henkilökohtaisen avun palkat maksetaan Oima-järjestelmän kautta verkkopalkkana. Järjestelmä otettiin käyttöön vuoden vaihteessa. Avustajat eivät siis ole työsuhteessa Pohteeseen vaan Pohde toimii palkan sijaismaksajana.

Lue lisää
Asukkaiden potilastiedot ovat siirtyneet hyvinvointialueille – kuittaa Omakannassa ilmoitus tietojesi käytöstä

Hyvinvointialueet ovat aloittaneet toimintansa 1.1.2023. Muutoksen myötä sosiaali- ja terveydenhuollon potilastiedot ovat siirtyneet kunnista ja kuntayhtymistä hyvinvointialueille. Asiakkaat ovat saaneet Omakanta-palveluun ilmoituksen, niin kutsutun Kanta-informoinnin, joka tulee merkitä vastaanotetuksi.

Lue lisää