Pohteen palvelujen aukioloajoissa on joitakin muutoksia hiihtolomaviikolla

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan alueella hiihtolomaviikkoa vietetään viikolla 10 eli 4.–10.3. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen palvelut toimivat pääasiassa normaalisti, mutta lomaviikko tuo joitakin muutoksia palvelujen aukioloaikoihin.

Tarkemmat tiedot hiihtolomaviikon muutoksista löytyvät Pohteen verkkosivuilta terveyskeskusten yhteystiedoista sekä yksittäisten palvelujen tiedoista paikkakunnittain.

Hoitotarvikejakelun asiakkaita pyydetään varaamaan hoitotarvikkeita riittävästi ja tarkistamaan oman paikkakunnan hoitotarvikejakelun aukioloajat. Osa hoitotarvikejakelupisteistä on suljettu hiihtolomaviikolla.

Digitaalinen sote-keskus ja Omaolo palvelevat normaalisti

Asiakkailla on mahdollista päästä hoitajan tai lääkärin vastaanotolle chatin tai videoyhteyden välityksellä digitaalisen sote-keskuksen kautta hiihtolomaviikolla normaaliin tapaan. Digitaalinen sote-keskus palvelee Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen ja Ylivieskan asukkaita. Digitaalinen sote-keskus on avoinna maanantaista perjantaihin kello 7–21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä kello 8–18.

Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chat on avoinna Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaiden lisäksi myös Oulun asukkaille. Mielenterveys-chat ja videovastaanotto ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–20.

Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee chat-ikkunan kautta Pohteen verkkosivuilta. Lisätietoja digitaalisesta sote-keskuksesta.

Asiakkaiden käytössä on verkossa myös Omaolo-palvelun oirearvio, joka on avoinna ympäri vuorokauden osoitteessa omaolo.fi. Oirekyselyn avulla asiakas saa ohjeet itsehoitoon tai hänet ohjataan ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Kiireelliseen hoitoon hakeutuminen

Päivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa vaativia sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Maanantaista perjantaihin kello 8–16 kiireellistä hoitoa annetaan ensisijaisesti sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Perjantaisin aukioloaika saattaa olla joissakin sote-keskuksissa lyhyempi.

Kun oma sote-keskus on suljettu iltaisin ja viikonloppuisin, ja on tarve kiireelliselle hoidolle eikä asia voi odottaa seuraavaan arkipäivään, tulee aina ensin soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi asiakkaan tilanteen ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin. Hätätilanteissa soitetaan aina numeroon 112.

Pohteen verkkosivuilta löytyvät päivystyksen tarkemmat tiedot.