Peräaukon seudun oireet

Peräaukon seudun oireiden taustalla oleva syy on yleensä vaaraton, mutta oireilu voi huonontaa elämänlaatua. Oireisiin löytyy helpotusta itsehoidolla.

Lue lisää alta
Apua peräaukon seudun oireiden hoitoon

Peräpukamien lisäksi peräaukon seudun yleisiä oireiden aiheuttajia ovat peräaukon haavauma, kutina ja ympäröivän ihon sairaudet. Peräpukamien ja haavauman ensisijainen hoito on ulosteen pehmentäminen, ponnistelun välttäminen ulostaessa sekä paikallinen lääkehoito. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Tietoa peräaukon haavaumasta eli fissuurasta

Peräaukon haavauma on tavallisin syy ulostaessa peräaukolla tuntuvalle kovalle kivulle. Terveyskylän Vatsatalosta saat itsehoito-ohjeita ja tietoa peräaukon haavaumasta.

Siirry Terveyskylän Vatsataloon, peräaukon haavauma
Tietoa peräpukamista ja peräpukamien hoidosta

Peräpukamien kehittymiseen vaikuttavat kudostyyppi sekä paine lantionpohjaan ulostamiseen liittyvässä ponnistelussa tai raskauden ja synnytyksen yhteydessä. Terveyskylän Vatsatalosta saat tietoa ja itsehoito-ohjeita peräpukamiin ja niiden oireisiin.

Siirry Terveyskylän Vatsataloon, peräpukamat
Tietoa raskauden aikaisista peräpukamavaivoista

Peräpukamat ovat yleisiä raskauden aikana ja erityisesti synnytyksen jälkeen. Raskauden aikana kohdun kasvu aiheuttaa painetta vatsan alueen suuriin verisuoniin. Terveyskylän Naistalosta saat itsehoito-ohjeita peräpukamiin sekä tietoa milloin kannattaa olla yhteydessä lääkäriin.

Siirry Terveyskylän Naistaloon, peräpukamat
Ulostamisongelmien kuntoutusopas

Terveyskylän Kuntoutustalon ulostamisongelmien kuntoutusoppaasta saat hoito-ohjeita ulostamisen ongelmiin.

Ulostamisvaikeuden hallinta on helpompaa silloin, kun ulosteen koostumus on kiinteää tai pehmeää, suoli toimii säännöllisesti ja tyhjenee hyvin ponnistelematta.

Siirry Terveyskylän Kuntoutustaloon, ulostamisongelmat