Selkävaivat

Selkäkipu on aikuisilla yleinen oire. Selän kipeytyessä sinun on tärkeää ymmärtää mitä itse voit tehdä helpottaaksesi oireita. Noudata aina ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaiselta saamiasi yksilöllisiä ohjeita.

Lue lisää alta
Tee Omaolon oirearvio

Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Omaolo.fi / oirearvio
Alaselkäkivun Käypä hoito -ohje

Käypä hoito -suositukset ovat tutkimusnäyttöön perustuvia kansallisia hoitosuosituksia. Alaselkäkivusta kertovasta suosituksesta saat tietoa vaivasta ja paranemisennusteesta.

Siirry Käypä hoito -suositukseen
Selkäkanava

Selkäliiton Selkäkanavalta saat monipuolista tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden itsehoidosta. Löydät sivustolta tietoa myös Selkäliiton ja selkäyhdistysten toiminnasta.

Siirry Selkäliiton Selkäkanavalle
Alaselkäkuntoutujan opas

Oppaassa annetaan ohjeita selkäkivun itsehoitoon. Oppaasta saat myös tietoa selkäkipua lievittävistä hoidoista.

Siirry Terveyskylän Alaselkäkuntoutujan oppaaseen
Iskiasoireen kuntoutusopas

Jalkaan ja pakaraan säteilevä iskiaskipu on yleinen selkäoire. Opaasta saat tietoa iskiaskivusta ja ohjeita itsehoitoon.

Siirry Terveyskylän Iskiasoireen kuntoutusoppaaseen
Oma selkä -harjoitusohjelma

Liike ja liikkuminen ovat tehokkain keino vähentää selkäkipua, parantaa toimintakykyä ja elämänlaatua. Oma selkä -ohjelma tarjoaa harjoitusvideoita selän omatoimiseen lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteluun. Tutustu UKK-instituutin selkätutkijoiden suunnittelemiin ja tutkimusnäyttöön perustuviin lihaskuntoharjoitusohjelmiin.

Tutustu UKK-instituutin harjoitusohjelmiin