Korvaan ja kuuloon liittyvät ongelmat

Tietoa ja toimintaohjeita kipeän korvan hoitoon.

Lue lisää alta
Apua korvakivun hoitoon

Korvakivun syynä on yleensä flunssan ja niistämisen yhteydessä välikorvaan joutunut lima ja ilmanpaine, joka venyttää tärykalvoa.

Aikuisilla välikorvan tulehdusta yleisempi korvakivun aiheuttaja on korvakäytävän tulehdus. Korvakäytäväntulehdukseen liittyy usein kivun lisäksi samea vuoto ja korvakäytävän turpoaminen, joka saattaa heikentää kuuloa. Sitä voi ehkäistä pitämällä korvakäytävän kuivana ja hoitamalla sitä korvasuihkeella, jota saa apteekista. Korvakipua voivat aiheuttaa myös muut kuin korvassa olevat vaivat. Korvakipua voi hoitaa ibuprofeiinia tai paracetamolia sisältävillä kipulääkkeillä. Kipulääkettä voit ostaa apteekista ilman reseptiä.

Korvaa ei kannata kaivaa pumpulitikulla tai muulla korvakäytävän suuaukkoa pidemmälle ulottuvalla välineellä. Jos korvan kipu ei mene ohi särkylääkkeellä parissa vuorokaudessa, tulee hakeutua hoitoon. Omaolo-oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Tietoa yleisimmistä kuulovaivoista Artikkeli

Terveyskylän Kuulotalosta löydät tietoa korvaan ja kuuloon liittyvistä ongelmista.

Välikorvatulehdus aiheuttaa johtumistyyppisen kuulovian. Tässä tapauksessa korva on lähes aina kipeä.

Siirry Terveyskylän Kuulotaloon
Korvakivun itsehoito-ohje

Terveyskylän Päivystystalon itsehoito-ohjeesta saat tietoa ja tukea äkillisen korvakivun hoitoon.

​Korvakivun syynä on yleensä flunssan ja niistämisen yhteydessä välikorvaan joutunut lima ja ilmanpaine, joka venyttää tärykalvoa. Korvakipu voi aiheutua myös tulehduksesta tai muusta ärsytyksestä. Päivystystalosta saat itsehoito-ohjeita sekä tietoa milloin kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen

Siirry Terveyskylän Päivystystaloon
Saat neuvontaa terveyskeskuksesta

Tarvittaessa varaamme sinulle vastaanottoajan ammattilaiselle. Joillakin paikkakunnilla saat terveyskeskuksen palveluja myös Digitaalisesta sote-keskuksesta.

Terveyskeskukset