Oulun löytävän vanhustyön verkoston Löydetään yhdessä! -hankkeen terveisiä

Julkaistu

Löydetään yhdessä! on STEAn rahoituksella toteutettava kolmivuotinen kehittämishanke 1.3.2023-29.2.2026. Sen tavoitteena on oululaisten yli 65-vuotiaiden yksinäisyyttä kokevien, haastavassa elämäntilanteessa olevien toimijuuden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksen vahvistaminen löytävän työn avulla. Löydetään yhdessä! – hankkeen toiminta perustuu tiiviiseen verkostoyhteistyöhön Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen, Oulun löytävän vanhustyön verkoston ja Vuolle Setlementin vapaaehtoistoiminnan VARES-verkoston kanssa. Hankkeen aikana kehitämme järjestölähtöistä, julkisen sektorin kumppanuuteen perustuvaa oululaista löytävän vanhustyön toimintamallia.

Hanketyötä pilotoidaan tänä vuonna Tuiran alueella Oulussa, josta toiminta laajentuu ensi vuonna koko Oulun kaupungin alueelle. Jo nyt annamme puhelinohjausta kaikille yli 65-vuotiaille oululaisille. Löytävän työn avulla tavoitamme, ohjaamme ja tuemme ikääntyneitä erityisesti heidän tarvitsemiensa kolmannen sektorin toimintojen ja palveluiden pariin. Oulun löytävän vanhustyön verkoston toimijat sekä muut järjestöt, yhdistykset ja säätiöt tekevät tärkeää työtä ikäihmisten parissa. Löydetään yhdessä! -hankkeessa voi saada joko kevyempää tukea (puhelinneuvonta tai pari tapaamista) tai pidempiaikaista tukea (useampia tapaamisia ja saattamista toimintoihin).

Toiminnan keskiössä on yksilöllinen asiakastyö. Tapaaminen sovitaan ikäihmisen valitsemaan paikkaan, usein kotiin. Tapaamisessa tutustutaan, luodaan luottamusta ja annetaan aikaa. Samalla pohditaan yhdessä ikäihmisen voimavaroja ja asioita, joita hän toivoisi saavansa arkeensa. Sovimme yhdessä toiminnan tavoitteista, jatkosta ja teemme asiakassopimuksen. Työntekijä kulkee rinnalla sovitun ajan tavoitteena, että ikäihminen kiinnittyisi lähialueen toimintoihin ja palveluihin. Löydetään yhdessä! – hankkeen toiminta on maksutonta.

Hankkeen päätoteuttaja on Caritas-Säätiö ja osatoteuttajina ODL ja Vuolle Setlementti. Hankkeen työntekijät tavoittaa Härkälinnasta osoitteesta Rautatienkatu 88C.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme hankkeesta enemmän!

matleena.keranen (at) caritas-saatio.fi
minna.lassila (at) vuolleoulu.fi
riitta.vesala (at) odl.fi

Matleena Keränen, Minna Lassila ja Riitta Vesala

Matleena Keränen, projektipäällikkö, Caritas-Säätiö / Löydetään yhdessä! -hanke
Minna Lassila, projektikoordinaattori, Vuolle Setlementti / Löydetään yhdessä! -hanke
Riitta Vesala, projektikoordinaattori, ODL / Löydetään yhdessä! -hanke