Lapsille ja perheille

Tälle sivulle kokosimme lasten ja perheiden palvelut. Tuemme perheitä kasvatuksessa ja vanhemmuudessa.

Lue lisää alta

Ajankohtaista

Tarvitsetko tukea lapsiperheen arkeen?
Pyydä apua täyttämällä Digitaalisen sote-keskuksen -verkkolomake.
Pyydä apua
Ohjausryhmät vanhemmille
Tukea lapsen kasvatukseen ja vanhemmuuteen
Tutustu ohjausryhmä-toimintaan
Perhehoito
Perhehoitoa tarjoavia perheitä tarvitaan erilaisiin tilanteisiin eri-ikäisille lapsille.
Perhehoidon keskus
Raskausajan päihdehäiriö vaatii tunnistamista ja ammattilaisten välistä yhteistyötä

Päihteitä ongelmallisesti käyttäviä odottajia, heidän puolisoitaan ja vauvaperheiden vanhempia kohdataan monenlaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, kuten terveyskeskuksen vastaanotolla, neuvolassa ja sosiaalipalveluissa. Kaikissa palveluissa tulee tunnistaa ongelmallinen päihteidenkäyttö ja ohjata asiakas tarpeellisten palvelujen piiriin, jotta monialainen verkostoyhteistyö voidaan käynnistää.

Lue lisää
Tavoitteena hyvinvoiva lapsi tai nuori Pohjois-Pohjanmaalla

Lapsibudjetoinnin pilotointi etenee oppilas- ja opiskelijahuollon palveluprosessin mallintamisen kautta, tunnistaen asiakkaiden palvelutarpeita ja keskeisimpiä yhteistyön yhdyspintoja hyvinvointialueen ja peruskuntien toimijoiden välillä. Tavoitteena on ottaa käyttöön ja levittää hyvin toimivia toimintatapoja ja luoda toimenpiteiden vaikuttavuuden seurannan ja arvioinnin menetelmiä yhdyspinnoille.

Lue lisää
Pohdelaisen askelissa -podcast: Liikkuva hammashoito vie hammastarkastukset kouluille

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella kehitetään liikkuvia suun terveydenhuollon palveluja. Ylikiimingissä ja Yli-Iissä koululaisten liikkuvalla hammashoidolla on jo vuosien perinteet. Kun Ylikiimingin hammashoitola suljettiin, koululaisille haluttiin edelleen tarjota tarkastukset lähellä kotia. Hammastarkastukset alkoivat Ylikiimingin koululla vuonna 2017 ja myöhemmin mukaan tulivat myös Vesalan koulu ja Yli-Iin koulu.

Lue lisää