Sote-toimialueiden järjestöverkostot
Järjestöverkostot ovat avoimia kohtaamisen ja keskustelun paikkoja kaikille järjestöille ja seurakunnille
Lue lisää altaJärjestöverkostot toimivat toimialueiden kumppaneina
Järjestöverkostoissa sovitaan yhteistyöstä
Järjestöverkostot ovat määritelleet toiminnalleen yhteiset tavoitteet:
- Järjestöverkoston organisoituminen
- Järjestöverkoston kokoukset valmistellaan verkoston koolle kutsujien ja toimialueen järjestöyhdyshenkilöiden yhteistyönä.
- Järjestöverkoston toimijat pohtivat kukin omalta osaltaan, miten voivat hyödyntää verkostoa omassa toiminnassaan ja miten verkosto voisi hyötyä toimijan toiminnasta.
- Viestintä ja vuorovaikutus
- Järjestöverkoston toimijat saavat tietoa toimialueen toiminnasta ja toiminnan muutoksista.
- Järjestöyhdyshenkilöt saavat tietoa järjestöjen ja seurakuntien toimijoista ja toiminnasta.
- Järjestöjen ja seurakuntien toimintaa tehdään yhdessä näkyväksi Pohteen esihenkilöille ja työntekijöille.
- Asukkaiden tarpeiden tunnistaminen
- Järjestöverkoston toimijoiden asiantuntemusta kohderyhmistään ja toiminnassa kertyvää tietoa hyödynnetään tiedolla johtamisessa sekä palveluiden suunnittelussa ja toteuttamisessa.
- Palveluiden vastaamista asukkaiden tarpeisiin arvioidaan yhdessä.
- Yhteiskehittäminen
- Palveluja, palveluketjuja ja -kokonaisuuksia kehitetään yhdessä myös kokemustoimijoita ja kehittäjäasiakkaita hyödyntäen.
Verkostoihin voi liittyä koolle kutsujien kautta
Voit liittyä järjestöverkostoon ottamalla yhteyttä verkoston koolle kutsujiin:
- Lapset, nuoret ja perheet (Perhe- ja sosiaalipalvelut): toiminnanjohtaja Pia Kangas, Oulun ensi- ja turvakoti ry (etunimi.sukunimi@oetk.fi) ja ehkäisevän työn koordinaattori Heidi Lötjönen (etunimi.sukunimi@sos-lapsikyla.fi)
- Mielenterveys- ja päihdepalvelut (OYS Psykiatria): puheenjohtaja (Mielenvireys) ja liittovaltuuston vpj. (MTKL) Anna-Liisa Lämsä, Mielenvireys ry/Mielenterveyden keskusliitto ry (etunimi.sukunimi@businessoulu.com) ja edunvalvonta- ja sosiaalineuvoja Kati Paasovaara, RETS Rikoksettoman elämän tukisäätiö (etunimi.sukunimi@rets.fi)
- Sote-keskus- ja OLKA (Terveyden ja sairaanhoidon palvelut sekä OYS sairaalapalvelut ja ensihoito): järjestösuunnittelija Anni Malkamäki, Neuroliitto ry (etunimi.sukunimi@neuroliitto.fi) sekä
järjestökoordinaattori Terhi Niemelä ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Anni Rytivaara, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry (etunimi.sukunimi@ppsotu.fi) - Ikäihmisten palvelut: toiminnanjohtaja Paula Ylikulju, Oulun Seudun Muistiyhdistys ry (etunimi.sukunimi@osmy.fi) ja toiminnanjohtaja Henna Leskinen, Eläkeliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri (etunimi.sukunimi@elakeliitto.fi)
- Vammaispalvelut: järjestöasiantuntija Liisa Pitzén, Invalidiliitto ry (etunimi.sukunimi@invalidiliitto.fi) ja järjestöasiantuntija Hilkka Lahti, Invalidiliitto ry (etunimi.sukunimi@invalidiliitto.fi)
- Kuntoutus: toimitusjohtaja Johanna Vesenterä, Caritas-Säätiö sr (etunimi.sukunimi@caritas-saatio.fi) ja hyvinvointijohtaja Anne Mustakangas-Mäkelä, Vuolle Setlementti ry (etunimi.sukunimi@vuolleoulu.fi)
Lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla toimii palveluntuottajajärjestöjen verkosto, joka osallistuu yhteistyöhön palveluntuotannon näkökulmasta. Verkoston koolle kutsujana toimii aluejohtaja Anne Karppinen, Pelastakaa Lapset ry (etunimi.sukunimi@pelastakaalapset.fi).
Hyvinvoinnin teemaverkostot
Järjestöt ja seurakunnat voivat olla mukana myös maakunnallisissa hyvinvoinnin teemaverkostoissa, joita kutsuvat koolle eri toimijat verkostosta riippuen.
Järjestöyhteistyön kehittämispäivän aineistot
Tulevaisuuden sote-keskus -hanke järjesti järjestöyhteistyön kehittämispäivän järjestöverkostoille 14.11.2023. Kehittämispäivän aineistot: