Ateria- ja puhtauspalvelujen palvelualue

Ateria- ja puhtauspalvelut tuottavat hyvinvointialueen asiakkaille ateriakokonaisuuksia ja huolehtivat, että asiakkailla on puhtaat, turvalliset ja viihtyisät tilat.

Lue lisää alta

Ateria- ja puhtauspalvelut ovat osa hyvinvointialueen konsernipalveluja

Ateria- ja puhtauspalvelut ovat merkittävä tukipalvelu

Ateria- ja puhtauspalvelut tuottavat hyvinvointialueen asiakkaille ravitsevia, maukkaita ja ravintosuositukset täyttäviä ateriakokonaisuuksia. Huolehdimme, että asiakkaillamme on puhtaat, turvalliset ja viihtyisät tilat.

Suosimme ruoanvalmistuksessa mahdollisuuksien mukaan suomalaisia raaka-aineita sekä lähiruokaa. Puhtauspalveluissa käytämme nykyaikaisia menetelmiä, joissa on huomioitu ympäristötekijät.

Ateria- ja puhtauspalvelujen nykyinen toimintamalli edustaa niin sanottua hybridimallia. Palvelujen järjestämistä hyvinvointialueella olemme kartoittaneet laajalla nykytilaselvityksellä. Tämän pohjalta olemme laatineet jatkoselvityksen, siitä miten palvelut voidaan parhaiten järjestää hyvinvointialueella.

Palvelujen järjestäminen

Olemme tunnistaneet tulevaisuuden palvelujen järjestämisessä käytännön haasteita. Niitä tulee vastaan, kun kunnat eivät voi tuottaa palveluita hyvinvointialueelle eikä hyvinvointialue kunnalle. Hyvinvointialue on laaja ja sen palvelujen järjestämisessä on monia ehtoja. Käytännössä palveluita ei voida järjestää vain yhden mallin mukaisesti.

Ateria- ja puhtauspalvelujen oman tuotannon lisäksi alueelle on perustettu kaksi in house -yhtiötä, Pohjoinen ja Eteläinen yhtiö. Pohjoinen yhtiö on saanut nimekseen PPP Köökki Oy. Kyseisessä yhtiössä ovat mukana Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi ja KAO. Toimitusjohtajana toimii Anu Turunen. Eteläinen yhtiö on nimeltään PPE Köökki Oy. Kyseisen yhtiöön kuuluvat Ylivieska, Alavieska, Nivala, Sievi, Haapavesi, Oulainen, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Pyhäjoki ja Siikajoki sekä Merijärven kunnan osalta Hva Ateria- ja puhtauspalvelut, sekä Reisjärven kunnan osalta puhtauspalvelut. Toimitusjohtajana toimii Eija Kangasoja.

Seniorit juovat päiväkahvia pöydän ääressä.

Lisäksi on kilpailutettu Lakeuden kuntien hyvinvointialueen kohteet, Kempeleessä, Limingassa, Lumijoella, Hailuodossa, Tyrnävällä ja Muhoksella sekä Oulunkaaren kunnissa Iissä, Vaalassa ja Utajärvellä. Palveluntuottajat ovat Ii, Utajärvi, Vaala, Muhos, Tyrnävä, Liminka, Lumijoki ja Hailuoto ateriapalveluissa Fodbar Oy, Kempeleen Ateria-ja puhtauspalveluissa Compass Group Oy, Limingan ja Muhoksen puhtauspalveluissa Compass Group Oy sekä Hailuodon, Lumijoen, Tyrnävän, Vaalan ja Iin puhtauspalveluissa Sol Palvelut Oy.

Ateriapalveluita vuodessa

  • Sote-palveluiden aterioita yhteensä noin 11,5 miljoonaa kappaletta
  • Kotiin kuljetettavia aterioita noin 400 000 kappaletta (enimmäkseen kotihoidon aterioita)
  • Oulussa kotiin kuljetettavia aterioita on noin 280 000 kappaletta

Puhtauspalvelut

  • Siivottavia kuntien ilmoittamia sote-tiloja yhteensä 363 909 neliömetriä
  • Siivottavia pelastuslaitoksen tiloja 25 970 neliömetriä
Tanja Koski
Ateria- ja puhtauspalvelujohtaja
tanja.koski@pohde.fi
Ateriapalvelut
Jaana Honkanen
Ateriapalvelupäällikkö
jaana.x.honkanen@pohde.fi
Puhtauspalvelut
Aila Kerosalo
Puhtauspalvelupäällikkö
aila.kerosalo@pohde.fi