Sote-palvelut
Sosiaali- ja terveyspalveluihin kuuluvat perhe- ja sosiaalipalvelut ja OYS Psykiatria, terveyden ja sairaanhoidon palvelut, ikäihmisten palvelut, vammaispalvelut sekä OYS Sairaalapalvelut ja ensihoito. Yhteisiä toimialueita ovat kuntoutus, laboratorio ja sairaanhoidolliset palvelut.
Lue lisää altaToimialueet ja tehtäväalat hyvinvointialueella
Toimialueet
Toimialueen tehtäviin kuuluvat äitiys- ja lastenneuvola, opiskeluhuolto, lapsiperheiden sosiaalipalvelut, lastensuojelu, nuorten ja aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelut, lasten, nuorten ja aikuisten mielenterveyspalvelut sekä OYS psykiatrian palvelut.
Terveyden ja sairaanhoidon palvelut jakaantuvat digitaaliseen sote-keskukseen, työterveyshuoltoon sekä alueellisiin palveluihin, joita ovat vastaanottotoiminta ja infektioiden torjunta, suun terveydenhuolto sekä akuutti osastohoito.
Ikäihmisille suunnattuja palveluja ovat muun muassa asiakas- ja palveluohjaus, ikäneuvola, päivätoiminta, erilaiset kotiin annettavat ja asumiseen liittyvät palvelut sekä arkeen liittyvä kuntoutumisen tuki, hoito ja hoiva.
Vammaisten palveluilla huolehditaan, että myös vammainen ihminen saa tarvitsemansa yhdenvertaiset peruspalvelut.
OYS Sairaalapalvelut ja ensihoito koostuvat lääketieteen erikoisaloista.
Sairaanhoidollisiin palveluihin kuuluvat kuvantaminen, potilaskuljetukset, lääke- ja potilashuolto, tekstinkäsittelypalvelu sekä puhtaanapito ja välinehuolto.
Tehtäväalat
Yliopistollisen sairaalan tehtäviä ovat esimerkiksi vaativan erikoissairaanhoidon ja erikoissairaanhoidon palvelujen tuottaminen. Yliopistollisessa sairaalassa on myös TKIO eli koulutus-, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.
Lääketieteen tehtäväala ohjaa ja valvoo koko hyvinvointialueen terveyden ja sairaanhoitoa.
Hoitotieteen ja hoitotyön johtamisen tehtäviin kuuluvat esimerkiksi osaamisen, laadun ja asiakasturvallisuuden sekä potilasturvallisuuden arviointi ja kehittäminen.
Tehtäväala ohjaa hoitotyön toimintaa ja toiminnan yhteensovittamista sekä arvioi ja kehittää näyttöön perustuvia toimintamalleja.
Sosiaalityön johtamisen tehtäviin kuuluu esimerkiksi sosiaalityön palvelujen laadun ja yhdenvertaisuuden varmistaminen.
Tehtäväala ohjaa sosiaalityön toimintaa ja toiminnan yhteensovittamista sekä arvioi ja kehittää näyttöön perustuvia toimintamalleja.