OYS-sairaalapalvelujen ja ensihoidon kehittäminen
Lue lisää altaHoitojonon purkaminen
Tavoitteena toiminnan tehostuminen saliajan tehokkaammalla hyödyntämisellä ja lisätyötarpeen väheneminen. Tavoitteena myös hoitovelan kasvun taittuminen tai purkaminen, kustannussäästöjen saaminen ja henkilöstön jaksamisen ja hyvinvoinnin parantaminen.
Ensihoitopalveluun integroitu puhelimessa tehtävä hoidon tarpeen arvio
Ensihoitopalveluun integroitu puhelimessa tehtävä hoidon tarpeen arvio (PHTA) on vähentänyt noin 50% ensihoitoyksiköille välitettäviä D-kiireellisyysluokan ensihoitotehtäviä ja vapautuva resurssi on voitu kohdentaa kiireellisten potilaiden hoitoon. Toiminta on osaltaan helpottanut ensihoitopalvelun kuormitusta kasvukeskuksissa.
Samalla on pilotoitu verkottunut yhteistyömalli Pohjois-Suomen valmiuskeskuksen kanssa. Valmiuskeskus pystyy tukeutumaan sosiaali- ja terveydenhuollon tilannekuvan keräämisen ja hälyttämisen osalta ensihoidon tilannekeskuspäivystäjiin virka-ajan ulkopuolella, mikä varmistaa valmiuskeskuksen ympärivuorokautisen toiminnan. Tämä integroitu toimintamalli on tarkoitus vakiinnuttaa osaksi ensihoitopalvelun kokonaisuutta kahden vuoden aikana.
Hoitojonon purkuun tarkoitetun toimintamallin vertailu
Hoitojonojen purku vaatii uusia toimintamalleja nykyisen päivätyön ja lisätyön lisäksi. Tavoitteena vertailla uusia toimintamalliehdotuksia keskenään kustannus-tuotos suhteen sekä houkuttavuuden ja laadun suhteen.
Tulevaisuuden sairaala A ja B uudet toimintamallit ja muutto
Muutto Tulevaisuuden sairaalan A ja B taloon on tapahtumassa vuoden 2024 aikana. Uudet toimintamallit ja potilasprosessit otetaan käyttöön muuton yhteydessä. Muuttokoordinaattorit ovat yksiköissä tarpeellisia koordinoimaan toiminnan ja muuton yhteensovittamista ja uusien käyttömallien käyttöönottoa.