- Etusivu
- Tietoa meistä
Tietoa meistä
Täältä löydät Pohteen yhteystiedot ja strategian eli toimintaperiaatteet sekä tietoa esimerkiksi päätöksenteosta, kehittämisestä ja yhteistyöstä.
Lue lisää altaHyvinvointialueen keskiössä on pohjoispohjalainen ihminen. Painopiste on peruspalveluissa ja varhaisessa ongelmien ehkäisyssä.
Hyvinvointialueiden tehtävänä on turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut.
Pohde on yksi Suomen laajimmista hyvinvointialueista. Vastaamme noin 416 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta Pohjois-Pohjanmaalla.
Rakennamme maailman älykkäintä sairaalaa palvelemaan alueemme asukkaita ja koko Pohjois-Suomea.
Meillä on töissä lähes 18 000 ammattilaista. Joka päivä haluamme vaalia myös heidän hyvinvointiaan ja osaamistaan.
Palveluja uudistetaan asteittain
Kehitämme sosiaali- ja terveyskeskusten palveluja monipuolisemmiksi. Vahvistamme ennalta ehkäiseviä palveluja sekä kotiin annettavia palveluja. Lisäksi hyödynnämme uusia teknologioita ja digitaalisia palveluja laajemmin. Muutokset eivät tapahdu hetkessä vaan tulevien vuosien aikana.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella sijaitsee yksi Suomen viidestä yliopistosairaalasta, Oulun yliopistollinen sairaala (OYS). Suomi on jaettu yliopistosairaalavetoisiin yhteistoiminta-alueisiin (YTA). Pohjois-Suomen yhteistoiminta-alue on yli puolet Suomen maa-alasta.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa tehdään tieteellistä tutkimus ja kehitystyötä sekä koulutetaan ammattilaisia. Oulun yliopisto, ammattikorkeakoulu, muut yliopistolliset sairaalat, terveysteknologia-alan yritykset sekä paikalliset ja kansainväliset tutkimusyhteisöt ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita.
Pelastuslaitos vastaa onnettomuuksien ehkäisystä, pelastustoiminnasta, väestönsuojelusta sekä näihin tehtäviin varautumisesta. Pelastustoimen sekä sosiaali- ja terveystoimen välillä on tiivis yhteys ensihoidossa.
Meillä työskentelee monen alan ammattilaisia erilaisissa työtehtävissä. Hyvinvointialueen luottamushenkilötoimielimiä ovat esimerkiksi aluevaltuusto ja aluehallitus.
Päätöksentekoa ohjaa hallintosääntö. Toimielinten pöytäkirjat ja esityslistat ovat julkisia.